zondag 11 oktober 2009

Easy does it...

Vandaag na 2 dutjes zowaar 2,5 km gewandeld, ik was helemaal afgepeigerd. Ik hoop dat het even tijdelijk is dat ik me zo moe en futloos voel, als ik zo nog 2,5 week of meer moet, pfff... Denk dat het ook komt doordat ik weer wat last heb van allergie en astma maar ja, ik ben al blij dat ik daar nu dan pas voor de derde keer weer last van heb tijdens m'n zwangerschap, het had ook doorlopende voorstelling kunnen zijn.

Ik heb vandaag bijna alles af gekregen wat ik af wilde hebben, alleen m'n opbergzakken-geval heb ik nu nog steeds niet genaaid. Ik heb gister wel het plan/patroon nog eens goed opgeschreven en nagerekend. Nou ja, misschien morgen dan maar?
Het is wel grappig dat ik door het schrijven van deze blog zelf meer ga consuminderen.
Ik vergeet vaak om de plantengieter te vullen met water uit de waterton buiten (planten hebben ook liever regenwater), gister hebben de planten eindelijk weer eens regenwater gehad.

20-01-2010 Rectificatie van onderstaande tip:
Ik weet niet wat ik fout heb gedaan, misschien was de olie te oud of moet je het in de koelkast bewaren maar ik heb nu iets in de kast staan waar je niet echt trek van krijgt. De knoflook is wat bruinig geworden.
Niet doen dus!

Ik zal op het forum nog eens een keer vragen naar het bewaren van knoflook, daar heb ik de tip eens gelezen.
Afgelopen week gooide ik ook voor de zoveelste keer knoflookbollen weg, zonde. Ik heb gister eindelijk eens deze tip uitgeprobeerd; alle knoflook in een keer schoonmaken en de teentjes in olie in een pot bewaren, zo blijven de teentjes wel goed. Ik heb er olijfolie bij gedaan, die wordt minder snel ranzig dan zonnebloemolie. Wij zien er ook al naar uit om de olie uit die pot zo hier en daar te gebruiken om mee te roerbakken, dressings maken, op geroosterd stokbrood enzo...hmmmmmm.


Vanavond aten we pompoensoep, dat is zo makkelijk en vinden we super lekker:
Pompoen (met schil) in stukken snijden, zaden verwijderen. In een pan wat spekjes aanfruiten, ui aanfruiten en knoflook naar smaak, dan de pompoen even meebakken. Alles net onder water zetten en zoveel bouillonblokjes toevoegen als nodig (met een deel melk ipv water wordt de soep romiger). Als de pompoen zacht is, even pureren (staafmixer, blender, groentezeef; wat je leuk vindt). Ik heb het tijdens een kookworkshop eens gemaakt met wat sambal erbij en fijn gemaakte eiermie erdoor, die variatie was ook lekker.
Mr. Penny heeft wel de pompoen moeten slachten voor me, daar heb ik normaal soms al moeite mee maar nu lukt 't helemaal niet meer met die uitgeputte kippenkracht van mij. Misschien was de pompoen nog niet helemaal rijp ofzo, ik weet het niet.

2 opmerkingen:

  1. Ik ben op een regenachtige zondag lekker je blog aan het bijlezen!
    Knoflook bewaar ik tegenwoordig zo:teentjes loshalen, en in een klein bakje in de vriezer -samen met de gemberwortel en de rode peper ;-)
    Werkt bij mij perfect - knof hoeft maar even te ontdooien en dan kan je 'm al persen. Maar: werkt jouw olietruc ook?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat is ook handig! Ik heb alleen (bewust) een klein vriesvakje dus voor mij is in de olie net handiger. De knofjes zien er nog steeds goed uit en de olie ruikt goed naar knof..hmmm. Ik vind het wel handig nu, ik kan ook veel beter zien hoe groot de teentjes zijn en dan zoek ik mezelf even een lekkere vette uit als ik daar zin in heb of twee kleintjes...
    Ik heb de pot wel achter in de kast gezet zodat er wat minder licht bij komt.

    BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.