vrijdag 2 april 2010

Vrolijk Pasen & vrolijk paasgourmet

Een fijne pasen aan jullie allemaal!

Ik heb net gezien dat het mee lijkt te vallen met de regenkans dit weekend dus het wordt waarschijnlijk wel mooi weer voor een lekkere wandeling. Ik zie er al naar uit, een lekkere lunch mee, rugzakje om en stappen maar.
Manlief wil toch wel graag gourmetten met pasen, met vlees. Die gourmetpakketten vind toch best prijzig als je kijkt wat je ervoor krijgt. In de vriezer ligt nog vlees genoeg dus mijn oplossing voor een vrolijke en voordelige gourmet:

*slavink ontdooien en in plakken snijden -> vinkburger en hamburger (ff randje spek eraf halen),
*wat kip ontdooien en in stukjes snijden en van een deel satehvlees maken (marineren in ketjap, olie, peperkorrel en sambal, je kunt ze ook nog aan cocktailprikkers steken (eerst in water leggen tegen het splijten) voor mini-sateh-tjes (scherpe puntje dat uitsteekt kun je afknippen),
* misschien nog wat ander vlees of groentenuggets kleiner gesneden
* bakje champignons door de eiersnijder, wat paprika, bleekselderij en ui snijden. Voor manlief kerstomaatjes op tafel
* klein beetje ei klutsen voor ommeletjes of er nog wat meel en melk bij doen voor pannekoekbeslag
* afbakstokbrood met zelfgemaakte kruidenboter (roomboter zacht laten worden, beetje knoflook of knoflookpoeder erbij en iets van peterselie, bieslook, misschien wat peper en zout, wat er maar in de kast of tuin staat en dan prakken met een gebaksvorkje. Ook lekker botersmeerseltje krijg je door boter te mengen met zongedroogde tomaat die je in de keukenmachine of koffiemolen fijn hebt gemalen en vervolgens geweekt in een beetje lauw water, beetje peper en zout erbij en andere kruiden die je maar lekker vind)
*zelf een lekkere salade maken
*sausjes zelf maken: mayo, curry en loempiasaus bij elkaar mengen, dan heb je "Samba saus", alleen mayo en curry of ketchup voor de cocktailsaus. Curry, loempiasaus en een beetje gare fijngesneden paprika en ui: barbequesaus (eventueel nog beetje sambal of peper). In de koelkast staat nog wat van die prut waar je met water satehsaus mee kunt maken, die kan mooi op een theelichtje.

Update: net uitgenodigd op gourmet door schoonmoeder voor eerste paasdag. Nog makkelijker ;-).



1 opmerking:

  1. Fijne dagen! Minipennies eerste pasen....van zoiets maak ik altijd foto's....

    groetjes,

    Pien

    BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.