zaterdag 26 januari 2013

Zelf Brabantse worstenbroodjes maken


Ingrediënten
250 gram bloem
1 mespunt zout
1,5 dl melk
15 gram gist
25 gram boter
250 gram hoh gehakt
snuf zout
snufje peper
snuf nootmuskaat
2 eieren
4 beschuiten

Hoe?
Smelt de boter in een pannetje en laat afkoelen. Verwarm de melk tot lauwwarm en los de gist erin op. Zeef de bloem in een kom, doe het zout erbij. Maak een kuiltje in de bloem en giet er de melk, gist en boter in.
Kneed alles tot een soepel deegje en laat dit, afgedekt met een warm-vochtige doek op een warme en tochtvrije plek 1 uur rijzen.
Maak ondertussen het gehakt aan met zout, peper en nootmuskaat, doe er de eieren bij. Verkruimel de beschuiten zeer fijn erboven. Meng alles goed met een vork. Maak rolletjes van het gehakt.

Rol het deeg na het rijzen uit tot een grote lap van ongeveer een halve cm. dik. Snijd hier lapjes uit en leg op elk lapje gehakt. Rol de worstenbroodjes even lichtjes (niet te hard drukken), sluit de naad en leg ze met naad naar beneden op een ingevette bakplaat (eventueel hiervoor een peuter laten assisteren, die doet dat graag).
Leg een warm-vochtige doek over de bakplaat met worstenbroodjes en laat ze 15 minuten narijzen op een warme en tochtvrije plek.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bestrijk de worstenbroodjes met eigeel en bak ze in 30 minuten gaar en bruin.

En dan kènde genieten!


Samen met papa bakkertje spelen (in prinsessenjurk)

Even nog de boter goed uitsmeren. Minipenny vond het enorm genieten om samen met papa lekker te bakken.


Deze zijn nog over voor morgenvroeg. Echt wat om naar uit te zien!


1 opmerking:

  1. Goh, wat een lief klein groot meisje, ja kun je trots op wezen.
    De worstebroodjes zullen lekker zijn, en ja, je weet wat er in zit, en hoe klaar gemaakt.
    Ik ga het ook maken.
    Groetjes Corrie

    BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.