Eindelijk eens een leuke Give away gevonden. Dus tatarataaaaa: mijn eerste Give away!
Een kaartje voor de landelijke genoegdag op 17 maart (meer informatie hieronder).Ik heb door een (herstelbaar) foutje een kaartje teveel en nou dacht ik, dat het veel leuker was om er een give away van te maken dan m'n geld terug vragen.
Mijn assistente Minipenny zal
volgende week vrijdag, 9 maart, de winnaar trekken uit de hoge hoed (mag het ook een vergiet zijn?), als je mee wilt doen, kun je je aanmelden via "reageren".
Je krijgt het kaartje per e-mail en je krijgt er niet mij bij de hele dag (in de zin dat je de hele dag verplicht met mij opgescheept zit of dat ik gezelschap zoek, dat vind ik niet echt een give away.)
Op verzoek kan een "meet&greet" wel natuurlijk.
(Als er trouwens iemand is die wil meereizen met 40% korting op het traject Utrecht CS-Tilburg 17 maart, keb een voordeelurenkaart. Ja sorry, dan zit je dus wel met mij opgescheept even ;-))
MrPenny voelde zich meteen in de feeststemming en heeft het eerste flesje onlangs zelfgebrouwen spelt trappist opengetrokken.
Net de bieb en boodschappen gedaan. Ik ga toch weer over op zoveel mogelijk biologisch en gezonder eten (rekening houdend met bepaald dieet ivm gezondheidsklachten) dus het was even zoeken. Dinsdag kan ik een online bestelling afhalen bij een winkel in de buurt. Ben benieuwd hoe het bevalt.
Volgens de aanbevelingen van het dieet zou ik geen of heel weinig varkensvlees, rood vlees, suiker, zout, cafeïne (cola), chocolade, koemelk en -kaas, verzadigde dierlijke vetten, alcohol, spinazie, rabarber, postelein, errrr... enzovoorts moeten gebruiken. Okay... eigenlijk alles wat lekker is dus.
Ik ga het toch proberen, kijken wat het brengt.
Ontzettend veel steun hier, MrPenny heeft het over "Satanbroodjes" (Seitanbroodjes) en Minipenny wilde wel even proeven maar liet ook duidelijk merken dat ze een dochter was van haar vader. Ja... en bedankt.
Moneypenny
http://www.genoeg.nl/nieuws/consuminderen/kaartverkoop-landelijke-genoegdag-gestart-
http://transitiontowns.nl/archief/10012Vierde Landelijke Genoegdag in Tilburg Voor iedereen die interesse heeft in duurzame verandering van onderop is er op 17 maart de landelijke Genoegdag in het Klassetheater in Tilburg.
De Transition Town-groepen, Consuminderteams en Genoegteams verspreiden zich zo langzamerhand als een olievlek over Nederland. Er zijn maar liefst zestig lokale initiatieven, van bekendere als het Consuminderhuis Ons Genoeg in Landgraaf en de Repair Cafés, tot lokaal spullen delen en gezamenlijke moestuinen.
Voor iedereen die interesse heeft in duurzame verandering van onderop is er op 17 maart de landelijke Genoegdag in het Klassetheater in Tilburg. Met lezingen van onder anderen de initiatiefnemers van het duurzame project Zonnehoven, 'milieuridder' Ray Meur en Jeroen van Agt van Olino Duurzame Energie, 'knutselen met afvalmateriaal' en een Repair Café. Er wordt een gratis lunch bereid en er kan gewandeld worden.
Een groeiende groep Nederlanders heeft meer met doen-denken dan met doem-denken! Een wereld enkel en alleen gestoeld op economische groei kraakt uit haar voegen. De landelijke Genoegdag biedt graag een alternatief. Nieuwe realisten gaan zélf aan de slag om de wereld duurzaam te veranderen! Met een veelzijdig programma waarin ‘Praktisch Idealisme’ centraal staat. Voor mensen die in eigen huis of buurt aan de slag willen om hun manier van wonen, werken, en leven minder spullen en olie-afhankelijk te maken.
Kom langs op zaterdag 17 maart 2012 in het Klassetheater, Carre 16, Tilburg. Twintig minuten wandelen van Centraal Station Tilburg. Kaartjes bestellen kan binnenkort digitaal via webshop van Genoeg - Hét tijdschrift over duurzaam leven, met minder spullen, meer kwaliteit, minder gedoe en meer tijd.
Dagkaart 8€. Inschrijfformulier via webwinkel uitgeverij Genoeg binnenkort via: http://www.genoeg.nl/
Reserveer deze dag alvast in je agenda!
Inhoud van de dag10.30-10.50: Dagopening
11.00-12.00: Transition Town (TT) Nederland, Deventer en Tilburg
12.00-17.00: Klasse Theater – Informatiemarkt
12.20-12.50: Consuminderhuis Landgraaf
12.50-13.30: LUNCH (wat het u waard is, niet gratis)
13.30-14.00: Wandeling
13.30-14.00: Alternatief programmawandeling
14.05-15.00: Jeroen van Agt met OliNo
15.20-16.00: Herman Verhagen en Bram van Sambeek met een performance
16.30-17.20: Show ‘MilieuRidder Ray’
17.45-18.15: Muzikale afsluiting Sandra Coelers
18.15-18.45: Nazit in Klassetheater
19.15-21.30: Vegetarisch eten in De Verdieping, St. Annastraat 20
10.30-10.50 Dagopening
Godelieve Engbersen, iniatiefnemer Transition Town Tilburg, ambassadeur van Genoeg en Nachtburgemeester van Tilburg: De 4de Landelijke Genoegdag 2012! Transitie Festival?! Wat staat er op het programma?
11.00-12.00 Transition Town (TT) Nederland, Deventer en Tilburg
Duo-presentatie door Adri Ros, mede-initiator TT Nederland en TT Deventer en Margot Dopheide, zonnepanelenproject Zonnehoven en Hart & Zielgroep TT Deventer. Over het praktisch positieve toekomstbeeld van Transition Towns: ‘Hoe een leven met minder energie méér tevredenheid oplevert.’
Deventer hoort bij de TT-steden van het eerste begin en heeft inmiddels flink wat ervaring opgebouwd. Zoals bij Adri Ros en Margot Dopheide. Zij isoleerden hun huis van label D naar B, produceren sinds een jaar duurzame energie met hun zonne-panelen en zonneboiler, en startten met hun overburen een gezamenlijke moestuin: “Energiemindering à la TT is niet alleen duurzaam maar ook goedkoop, gezond en gezellig! Koester dus optimisme en enthousiasme, en draag met elkaar verantwoording voor mens en natuur op de plek waar je leeft.”
Ook wordt u bijgepraat over alle initiatieven in Noord-Brabant door Irma Lamers van ABC communicatie/ Transition Town Tilburg. Duurzaamheid doe je samen!
Links:
Transition Towns Nederland
Transition Town Deventer
Transition Town Tilburg
Zonnepanelenproject Zonnehoven
- Korte pauze -
12.00-17.00: Klasse Theater – Informatiemarkt.
In het Café van het Klassetheater wordt informatie geboden. Bezoekers kunnen zich laten informeren over:
de Mondiale Voetafdruk,
Letskringen,
Uitgeverij Genoeg,
Omslag Eindhoven,
Transition Towns.
Goei Eete (voedsel dicht bij huis)
Jan van Arkel – uitgeverij
Repair café Tilburg….
12.20-12.50 Consuminderhuis Landgraaf
Actuele informatie over het Consuminderhuis Landgraaf. Stand van zaken via Annemiek van Deursen. Thema: Consuminderen, zelfvoorzienend leven…. Uitleg, informatie, stand van zaken, toekomstvisie!
Website:
http://www.consuminderhuislandgraaf.nl/12.50-13.30 LUNCH (wat het u waard is, niet gratis)
LUNCH – INFORMATIE MARKT – ONTMOETING
13.30-14.00 Wandeling
Leuke wandeling in het prachtige natuurgebied om de hoek. Vlak bij Carre ligt prachtige haven, we lopen zomaar de kans een Lindeboom of groene eik tegen te komen. Bram van Beurden vooorzitter stichting Stadsbomen en stadsecoloog. Alsook bioloog Gert Brunink
13.30-14.00 Alternatief programmawandeling
Voor de niet wandelaars. In samenwerking met Transition Town. (Aarde)meditatie? Natuurlijk ook Genoeg tijd om bij te praten
14.05-15.00 Jeroen van Agt met OliNo
Besparen met Duurzame Energie. Hoeveel winst kun je halen met energiebesparing? Wat is er allemaal mogelijk met duurzame energie opwekking (en de ENORME potentie hiervan)? Er is veel meer mogelijk dan we denken. Een aantal jaar geleden startte Jeroen van Agt de site OliNo. Over duurzame energie doen veel vooroordelen de ronde. Zoals bijvoorbeeld de mythe dat duurzame energie nooit voldoende kan zijn voor de behoefte van de mensheid. Door Jeroen wordt deze mythe op Mythbuster-achtige wijze BUSTED (=verworpen).
http://www.olino.org/- Korte pauze -
15.20-16.00 Herman Verhagen en Bram van Sambeek met een performance
´We are the people we have been waiting for!´
Het Genoeg-festival beleeft de primeur: een unieke samenwerking tussen ‘verteller´ Herman Verhagen (1954) en fagottist Bram van Sambeek (1980). Samen sterk voor duurzame ontwikkeling met passie! Geen lezing maar een performance. Leidt het verhaal de muziek of de muziek het verhaal? Alleen de boodschap staat vast: duurzame ontwikkeling is ´het nieuwe normaal´, mede dankzij voorlopers als Transition Towns.
Herman Verhagen
Herman Verhagen houdt zich 35 jaar bezig met duurzame ontwikkeling en schreef onlangs ´De Duurzaamheidsrevolutie – hoe mensen organisaties en organisaties de wereld veranderen´. ´Een lekker positief boek´, aldus radio-programma Vroege Vogels. ´Een verfrissende en hoopvolle kijk op de toekomst, die groener, leefbaarder en menselijker zal zijn´, aldus het Belgische Knack. Het tijdschrift Milieu: ´Verhagen leert mensen de stille revolutie zien die gaande is, evenals de kansen en voordelen ervan.´
Bram van Sambeek (1980) speelt sinds zijn tiende jaar fagot en ontving – naast andere prijzen – in 2009 de hoogste culturele onderscheiding in ons land: de Nederlandse Muziekprijs. Madonna zei over hem: “…wat is een fagottist?… en: wie is Bram van Sambeek?..”
Hij is tegenwoordig vooral actief als solist en kamermuzikant. Doorgaans spelend in Concertgebouw Amsterdam en concertzalen in New York, Londen en elders in de wereld. Nu eenmalig in Tilburg …
- Thee/koffie pauze -
16.30-17.20 Show ‘MilieuRidder Ray’
Van duurzaam denken naar duurzaam doen valt niet altijd mee. Heb je het idee dat die duurzame revolutie niet opschiet of kan je het woord duurzaam niet meer horen? Geen zorgen! Alles komt goed. Dat het een flinke klus wordt, zal iedereen beamen, maar de verandering is al ingezet. We zitten midden in een systeem transitie. Als heuse milieuridder beschermt Ray de groene doen-denkers voor de struikrovers die her en der opduiken…
Omdat je het waard bent! Ray Meur met een actuele show, 2012!
Website:
http://www.milieuridder.blogspot.com/- Korte pauze -
17.45-18.15 Muzikale afsluiting Sandra Coelers
Inhoudsvol. Meedoen, mee luisteren. Zingen tot we samen zijn!
Sinds meer dan twee decennia zingt en speelt Sandra Coelers Zuid-Amerikaans repertoire (traditioneel en eigen werk). Met de gezelschappen La Flor Azul, Flor de Amor en trio Nuevo trad ze op in vele theaters, concertzalen en podia in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Griekenland en Cuba. Als zangeres van Trio Nuevo in het programma van Dick de Graaf, ‘Jazz meets Tango’ was ze o.a. te horen in de Kleine Zaal van het Concertgebouw, het Bimhuis en North Sea Jazz festival. Haar eerste stap naar haar moedertaal maakte ze met het beeldconcert ‘Hartkamers’(2006-2007).
In 2010 maakte zij haar solo muziektheater ‘Hemellichaam’ en produceerde zij het muziektheaterstuk ‘Zwarte Parels’ voor Flor de Amor. In de lente van 2012 verschijnt haar CD ‘wachten op mij’. Als stembevrijdster laat zij weten dat zingen ons aller geboorterecht is! Het helpt ons herinneren aan wie we werkelijk zijn en het brengt ons samen in waarachtige momenten. In 2012 organiseert zij o.a. iedere volle maan ‘zingen tot we samen zijn’ te Tilburg.
Een afsluiting! Waar we nog lang aan terug zullen denken…
website:
http://www.sandracoelers.nl/18.15-18.45: Nazit in Klassetheater!!!
Netwerken, drankje, adressen uitwisselen, plannen maken
19.15-21.30: Vegetarisch eten in De Verdieping, St. Annastraat 20