woensdag 21 januari 2015

Wat ik zoal deed de laatste tijd

Ik kreeg een baan! Eigenlijk kreeg ik er zelfs twee (of drie) aangeboden. Tranen met tuiten hier, jarenlang wilden ze me nergens als ik solliciteerde, nu mocht ik a. al op gesprek en b. wilden ze me overal.
Het is nog een baan waarbij alleen mijn reiskosten vergoed worden en mijn gewerkte uren niet maar het is wel een echte baan, op een kantoor, met collega's, boterhammetjes mee, liefje naar de gastouder (de eerste werkdag meteen de vuurproef; liefje was ziek, snikkend in de auto naar het werk dus), de gebruikelijke schuldgevoelens der werkende moeder (liefje maar liefst 5 uur per week zonder mij, gaaaaah! ;-) ), een bureau, een taak, een begin!
Ik ben administratief medewerkster nu en dat dat als vrijwilliger is, dat is minder belangrijk maar dat ik het ben, is super voor mij, m'n CV, re-integreren, uren uitbreiden en straks op zoek gaan naar betaald werk.
Nou blijkt alleen mijn "baas" een nogal bijzonder mensexemplaar te zijn met bijzondere omgangsvormen en normen (belt me privé voor domme vragen die kunnen wachten, ook op zondagochtend en 's avonds laat). To be continued, ben ik bang...

Ik stopte met het gebruik van shampoo en stapte over naar No poo.  Nu gebruik ik alleen baking soda, azijn en water gebruik ben ik in het gelukkige bezit van een niet meer vette&vollere haardos (halleluja!) en mijn haar glanst nu.

Ik gooide en gaf veel spullen weg die toch maar in de weg stonden of mij in de weg zaten. Ik ben gestopt met tellen.
Aardig wat vond zijn weg via The Gift Foundation. The Gift biedt noodhulp aan mensen die er financieel zeer slecht voor staan. Zo ging een deel van mijn baby uitzet naar een hoogzwangere dame waar het aardig tegen zat allemaal. Hier kun je zien of er ook een groep van The Gift bij jou in de buurt is, waar je spullen een goede bestemming kunt geven en mensen kunt helpen.

Ik las het bericht dat Green Evelien met haar gezin erin geslaagd is maar een zakje restafval in een heel jaar te produceren. Holy help! Bij ons staat de deksel van de kliko geregeld schuin als hij geleegd wordt (eens in de twee weken).

Ik las tot mijn schrik dat het moestuinseizoen 2015 al is begonnen op het blog van Annemiek van Deursen. Eh... ik denk dat ik wat later aanhaak...

Ik las het boek "Een dubbeltje op zijn kant" van het gelijknamige TV programma. (Mwah, voor mij niet veel nieuws onder de zon, wel een leuk begin voor mensen met financiële problemen)

Ik las ook het boek "crisis survival gids" (wel aardig eigenlijk).

Ik kookte en at voor het eerst gele bietjes. Ik dacht dat het rode waren maar ze bleken geel te zijn onder de schil.
Lieve mensen, waarom staan wij in hemelsnaam toch te stunten in de keuken met die vlekmakende-oeh jee-opassen paarse bieten terwijl er ook gele bieten bestaan die even lekker zijn? Heeft er weer iemand bedacht dat bieten nou eenmaal ALTIJD paars dienen te zijn? Kan ik die persoon even spreken?


Ik zag het ook al niet helpt om kleding te kopen van een merk dat kleding verkoopt onder de vlag van het Bangladesh Akkoord ondertekend of welk ander predicaat dan ook op TV. We worden deels gewoon voorgelogen, deels is de markt niet transparant (gemaakt).
Ik zag in ditzelfde programma ook een klein jongetje dat op school hoort te zitten met chemicaliën het kledingetiketje maken dat ook in de kast van mijn oudste kleine meisje hangt.

Het is om te janken...


En dan was er nog vooral de zorg voor al mijn liefjes, knutselen aan het huis en bijkomen van therapie. Dan kom je aan bloggen niet altijd toe helaas ...

7 opmerkingen:

  1. Maar dan krijg je wel een hoop gedaan!
    Super toch?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn van je baan, en over dat bellen, gewoon aankaarten want raar is het wel toch? Vrij is vrij. :)

    Over de bietjes, als je ze eerst kookt met schil en al, kun je de schil zo afstropen, minder verlies dan. Of had je ze wellicht rauw gegeten?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tip. Wordt dat ook niet een enorm geklieder, snijplank onder, oppassen voor het aanrecht etc. Hoe doe je dat dan?

      Verwijderen
  3. Ik kook ook eerst en schil dan de bietjes.
    Fijn dat je weer werk hebt!
    En leuk om weer van je te horen!
    Goed weekend !

    BeantwoordenVerwijderen
  4. GEFELICITEERD! Nog wel onbetaald, maar het IS een opstap naar weer betaald werken - en dan weer een beetje in je vakgebied. Super! Alleen die baas......... Ik vraag me af of je nu werkt 'onder' de baas van mijn eerste of tweede baan? ;-) In ieder geval: zo snel mogelijk de kop indrukken zoiets. Bellen in je vrije tijd, in geval van nood mag (alhoewel - er is ook nog verschil tussen of ze je voor je werk betalen of niet), maar als er te vaak een noodgeval is, is er iets mis met het bedrijf waarvoor je werkt.....

    Ben benieuwd naar je tasje - ik heb een tas vol met kapotteparapluiestof - moet er alleen nog een keer tassen van gaan maken...;......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Geografisch gezien zouden we het potentieel over dezelfde baas kunnen hebben maar die kans is toch erg nihil ;-).
      Het tasje staat in het volgende bericht, of bedoelde je 'live' zien? Ben er niet in januari ivm andere afspraak. Februari wel.

      Verwijderen
    2. Geografisch gezien zouden we het potentieel over dezelfde baas kunnen hebben maar die kans is toch erg nihil ;-).
      Het tasje staat in het volgende bericht, of bedoelde je 'live' zien? Ben er niet in januari ivm andere afspraak. Februari wel.

      Verwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.