donderdag 30 september 2010

Biologische rode bieten baby bende!

Gisteren was Sarah "moehoehoe" na een dagje creche. Uit ervaring weet ik dan dat "fast-food" de beste optie is om dagelijkse aanbevolen hoeveelheden succesvol aan Sarah te geven. Lekker alles smeuïg pureren in de blender, dat gaat er dan wel prima in.
Op ons menu stonden rode bietjes uit de biologische groententas en aardappel. Ze heeft bijna alles opgegeten, de rest zat... nou ja, bijna overal. Veiligheidshalve had ik haar stoeltje al iets van de tafel en de muur af gezet.
De kleine zit nu namelijk ook al in het begin van de "zelluf doen" fase (die duurt 12 jaar, daarna mag moeders alles doen wat ze kunnen laten liggen). Een maaltijd is niet compleet en een tranendal als ze niet zelf een lepel vast mag houden en kleine beetjes eten op het lepeltje krijgt. Vervolgens word er lekker met eten gekliederd.

Het maakt me niet zo heel erg uit, dit is gewoon weer gezonde ontwikkeling die erbij hoort. Na het eten maak ik even alles schoon met een natte doek, nog even op de knietjes over de vloer en dan zet ik haar in bad en trek ik daar haar kleertjes uit. Baby lekker wassen, babykleertjes erachteraan en wonderwel; alles werd weer helemaal schoon, zelfs dat witte shirtje.

Toen mijn man thuis kwam heb ik de bieten voor ons verder afgemaakt, gehaktballen gebraden en afgeblust de aardappel op het laatst opgewarmd in de jus en ermhmm..yammie, in tijden niet zo lekker gegeten.
Voor de kleine staat er nog een potje bieten/aardappelmouse klaar in de koelkast, voor morgen.

Vandaag eten we biologische witlof of bleekselderij, dat ligt eraan of ik nog boodschappen ga doen of vanmiddag naar het Zweeds woonwarenhuis ga met de kleine, ik moet voor thuis en bedrijf nog even kijken en kopen (de afvalbak moet bijv. een keukenkastje in, ivm de rondkruipende kleine).

2 opmerkingen:

  1. Biologische bietjes zijn zo lekker!!
    En heerlijk toch om zulke foto's te kunnen maken van je kleine. Wel verstandig dat je haar een beetje van de muur hebt weggehouden, die waren dan vast zo wit niet meer geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geweldig, de klassieke Kind Eet Bietjes foto!

    BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.