maandag 13 september 2010

spullendelen.nl

Weet iets leuks gevonden via Treemagotchi: http://www.spullendelen.nl/. Zet spullen die je niet zo vaak gebruikt op spullendelen.nl. Je kunt ze dan uitlenen aan vrienden of iedereen die lid is, daarmee bespaar je geld en onze planeet.
Ik heb vandaag de eerste leendeal gemaakt en ben daarmee ook meteen in contact gekomen met iemand van een Transition Town hier in de buurt, bij toeval!


Dingen die me vandaag opvielen & irriteerden in de Sensatiekrant van Nederland:

a. De nieuwe TV-show van Paul de Leeuw, Beau v. ED en Marc-Marie heeft slechte kijkcijfers, minder dan 40.000.

b. Een kamerlid van de PVV heeft zich gestoord aan de uitzending over het suikerfeest. De publieke omroep had niet zoveel belastinggeld mogen steken in het produceren van een uitzending die "slechts" 81.000 kijkers trok. Ik weet niet wat de drie heren verdienen per show maar de term "Balkenende norm" wordt toch vaak in verband gebracht met activiteiten die in Hilversum plaats vinden. Geen mens die daar vragen over gaat stellen.

c. Even maakten we ons allemaal (het binnenhof incluis) zorgen, wat zou Grote Geert gaan zeggen in Amerika. Zouden wij als land daarna steigen op de hitlist van extremistische terroristen? Ik vond het eerlijk gezegd ook wel spannend. Den Haag en de rest van Nederland kan weer opgelucht ademhalen, het viel wel mee.
Eigenlijk lag de toespraak in de lijn der verwachting, achteraf bezien.
Rondom Geert is er vast voldoende drukte en voorbereiding geweest vanwege zijn toespraak. Het werd ook een succes, het niveau van de doelgroep werd juist getroffen met Geerts onsterflijke intelligente woorden "No mosque here!"

Met "de doelgroep" doel ik op het niveau van de organisatie die de demonstratie heeft georganiseerd. Dit schreef Henk Spaan in zijn collumn in diverse streekbladen:

Zoals gewoonlijk is Wilders gevlijd door de aandacht van idioten vergeleken met wie Dion Graus een atoomgeleerde is. De organiserende groep, de SIOA, is opgericht door een man die John Jay heet. Spreekbuis van de SIOA is een zekere Pamela Geller die betoogde dat Obama een onechte zoon was van Malcolm X. Haar meest verlichte uitspraak: “De enige goede moslim is een dode moslim”.

John Jay is ook de eerste de beste niet uit de vereniging van ‘verkeerde vrienden’.

Citaatje van John: “Wanneer we de heersende klasse willen verdrijven, zal het met geweld zijn (…) Koop wapens, koop munitie, maak je ongerust over je vrijheden en begrijp dat je mensen moet doden, je ooms, je zonen en dochters, om die vrijheden te behouden.”

We wensen Geert smakelijk eten wanneer hij na afloop van de feestelijkheden gaat dineren met deze potentiële lithium slikkers.

(de rest van dit artikel is de lezen op: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:eSO1tgpuUFkJ:www.deweekkrant.nl/artikel/2010/augustus/09/de_vrienden_van_wilders.+Henk+spaan+moskee+ground+zero&cd=2&hl=nl&ct=clnk&gl=nl

Overigens kan ik me ook wel enigzins vinden in de conclusie van Spaan:
Hij (burgemeester New York) had de bouwers van het complex, uit naam van de nabestaanden, beter kunnen vragen een eindje verderop te gaan heien en daarvoor grond beschikbaar te stellen.

6 opmerkingen:

 1. Wat een gedoe toch allemaal over moslims/(vermeende), boekverbrandingen, terroristen en geert... Ik zit met open te kijken naar al die schreeuwende mensen en al het andere. Ik snap het niet meer, ik haak echt af momenteel bij het nieuws.
  Ik heb vooralsnog geen last van moslims, wel van jehova's. Die zijn pas een plaag!
  Maar daarom ben ik dus niet van plan in Amerika een speech te gaan geven (klein detail dat ik niet de pers zal trekken die geert krijgt)

  Bladiebla.

  Intussen hebben we nog steeds geen regering. Misschien is enige afleiding/afwisseling nodig op de staatstelevisie?

  En je hebt toch geen abo op de krant toch? (hoop het voor je ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier in België ook nog altijd geen regering :)
  Ik begrijp ook al die heisa niet rond moslims...
  Van mij mag iedereen er zijn en volgens mijn
  bescheiden mening moet het perfect mogelijk zijn
  om samen te leven met alle mensen, we kunnen veel
  van elkaar leren..
  maar ja wie ben ik hé?
  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap heel het probleem niet. Moest de moskee nu op Ground Zero zelf gebouwd worden maar nee, het is ENKELE STRATEN verder?! Goed toch, zal er daar in de omgeving dan alvast geen aanval meer gebeuren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nog iets wat me is opgevallen behalve het feit dat de consuminderbloggers vaak op dieet lijken te zijn en dus waarschijnlijk (een beetje) te dik zijn, is het feit dat ze vaak aan goede doelen geven of vrijwilligerswerk doen en openstaan voor andere culturen. Ik vind het zo zalig om gelijkgestemden te vinden/hebben, ook op deze vlakken! In de echte wereld lijkt het vaak of ik de enige ben die aan goede doelen lijkt te geven, vrijwilligerswerk doet en anti-racistisch is :-(
  En o ja, nog een update over mijn zwangerschap (ik was je mede-lotgenoot die geopereerd was wegens voorstadium baarmoederhalskanker): ben net bevallen van een perfect lief zoontje! Al is hij via keizersnede moeten komen omdat ik na 2 dagen de bevalling opwekken nog steeds geen ontsluiting had, later bleek dit door het litteken van baarmoederhalskankeroperatie te komen! Weekendgyneacoloog wist tot ik het vernoemde natuurlijk niets van mijn eerdere operatie, zucht, wat een klucht weer! En ik die altijd gehoord had dat je baarmoederhals juist zwakker werd van zo'n operatie en het maar de vraag was of je je baby wel zou kunnen uitdragen...)
  Had jij tijdens je zwangerschap/bevalling last van je eerdere operatie?

  groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. akoetie, marc-marie is toch zoo'n schatjee. ^^

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hij noemt Yaro. Ik heb helemaal geen extra controles gehad. Sterker nog, de laatste 3 weken (waarin ik het HELPP-syndroom ontwikkeld had) voor de bevalling was ik zelfs niet gecontroleerd (gyneacoloog was weg voor een bevalling, daarna in verlof...) en ik wist zelfs niet dat ze op mijn uitgerekende dag op vakantie zou zijn. Echt niet tevreden dus van mijn gyneacoloog!

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.