donderdag 23 september 2010

Bewogen dagje

Vandaag moest ik rustig wat bewegen en weinig achter de PC (standaard oplossing bij een beknelling/ hernia, die gister weer eens eentje is komen opzetten, grrrr).
Het dreigde alleen te gaan regenen maar ik vond gelukkig een goede oplossing; op naar het plantenparadijs (tuincentrum dus), dan loop je ook en daar kan ik nog mooi op een winkelkar hangen als m'n benen ff niet meer willen.
De laatste bocht hoorde ik een bekend geluid; baby in slaap gevallen, een uur eerder dan normaal. Heeeeel voorzichtig de handrem aangetrokken op de parkeerplaats, heeeeel voorzichtig uitgestapt, nog voorzichtiger de deur dicht gedaan en op slot, Maxi Cosi met de tandjes op elkaar in een karretje gezet en gelukkig, ze sliep door. Toen een windvlaagje over het wangetje... wééééééééh!

Goed, we konden dus gezellig met ons tweetjes wat nieuwe kamerplanten uitzoeken (papa had de kamerplanten een paar keer verzopen water gegeven) en ik wilde al een hele tijd wat meer kleur in huis (andere kussentjes in de bank, kleurrijke bloempotten, beetje gezelliger en meer aangekleed dan we hadden). Nou had ik met mijn man al het over kleuren gehad een tijdje terug en paars werd afgewezen; dat was niet mannelijk (aarrgghh, zucht).
Ik heb alleen planten gekocht die lang mee gaan, van die planten die na een tijd uitgebloeid zijn en dan weer richting kliko gaan, dat vind ik zonde op meer manieren (van het geld, van de productie, voor het milieu)

Echter een klein probleempje; ik err.. pardon WIJ waren verliefd geworden op kussentjes met roze bloemetjes en roze bloempotten. Ik heb er veel over nagedacht hoe ik dat ging verkopen als m'n man thuis kwam. De huiskamer lekker opgeruimd en gezogen, gezellig gemaakt, kaarsje aan, licht gedimd zodat het roze er niet zo uitsprong, kaartjes maar even aan de kussens gelaten en m'n verkooppraatje voorbereid ("Sarah heeft dit uitgezocht!").

Toen ik bijna klaar was met de kleine herinrichting belde m'n man dat ie met panne langs de weg stond, daarna belde hij nog tig keer om me op de hoogte te houden en omdat ie zich rot verveelde volgens mij. Ai, dacht ik, komt ie straks chagerijnig eindelijk thuis... zal ik alles maar even wegleggen tot overmorgen??

Mijn man bleek helemaal niet verbolgen te zijn over de verrozing en vergroening van de woonkamer, hij vond het erg mooi, fieuw.....

Nu nog eventueel wat test tubetjes verf kopen in de goede kleuren, wat leuke accesoires van zolder of de kringloop halen, even verven en we kunnen er weer jaren tegenaan (kijken). Ik denk er ook over om de donkere meubels te (laten) ontkleuren (donkere beits eraf), dan krijgen we echt een hele nieuwe woonkamer. Ik ben zo uitgekeken op die grote, donkere meubels en ik heb zo'n spijt van dat we het donker hebben laten beitsen toen we het kochten maar als de kleur wordt aangepast ben ik ook weer dik tevreden.

Eigenlijk had ik het nog leuker gevonden om het helemaal low-budget en recycle aan te pakken; met wat lapjes van de lappenmarkt zelf nieuwe kussenhoezen naaien (of stof van de kringloop), oude potten overschilderen en niets nieuw kopen, stekjes ipv nieuwe planten maar ja... af en toe loop je ergens tegenaan en dat is het helemaal en af en toe is lui ook wel lekker.

Af en toe ben ik bezig in de kringloopwinkel en dan zie ik met een likje verf hier en daar echt super leuke woonkamers ontstaan in m'n gedachten.

Terwijl ik dit schrijf zit ik op m'n nieuwe kussentjes op m'n "oude" eetstoelen, die eetstoelen zijn 5 jaar geleden gekocht bij een kringloopwinkel, een paar krasjes bijwerken en ze waren nog prima.
Een kleine eettafel die pastte in m'n kleine flatje kon ik er niet bij vinden maar bij IKEA stond een vuren tafel voor 20 euro. Met een potje beits pastte de tafel weer bij de rest van mijn meubels die ik nog wel had weten te redden (uit de klauwen van m'n ex). Die meubels waren van grenen al eens naar mahonie gegaan (om bij meubels ex te passen, het leek echt of het samen gekocht was).
In dit huis aangekomen kwam er ruimte en geld om de gebeitste eettafel (toch wel onhandig klein en met lichte schade) en de gebeitste boekenkast (te klein en te bekrast na 5 verhuizingen en een loslopend konijn) te vervangen. Het TV-meubel had deels de oude grenen-kleur weer terug gekregen, daar waren stukken van afgebroken (zelfde euvel als boekenkast), die is afgevoerd omdat ie echt niet meer om aan te zien of bruikbaar was.
Nu staan de kringloop stoelen onder een teak-tafel die ik zelf heb ontworpen en helemaal naar mijn wens en maatvoering is gemaakt en er staat een kinderstoel bij. Zo zie je maar wat er in een paar jaar kan veranderen aan meubels en mannenhaters ;-).
De gebeitste tafel en de boekenkast zijn overigens nog steeds in huis, ze liggen op zolder klaar om overgeschilderd te worden weer gebruikt te worden, misschien worden ze wel mijn "nieuwe" kantoor aan huis.

Het zou nou zo leuk zijn als er eens een TV-programma kwam dat kleding zou restylen in plaats van meubels. Dat er zo'n aardige en handige/creatieve mevrouw langskomt die je kledingkast met je doorneemt, advies geeft wat je goed staat en vervolgens met de inhoud van je kledingkast, wat lapjes en kringloopkleding aan de slag gaat samen met de kandidaat. Ten eerste lijkt aardig me al een verfrissende verandering en ten tweede zou het de start kunnen zijn van een hele goede, groene en leuke hype.

Ik ga nu echt afsluiten en over tot het onderdeel "rust".

3 opmerkingen:

 1. Beterschap met je ruggetje! En veel plezier met de plannen voor de pimp van je interieur... Plaatjes? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sterkte met je rug!
  Over het opsieren van kleding: ik heb onlangs een heel leuk boek besteld bij Bol.com: oud naar nieuw, of nieuw van oud, ofzoiets, kostte € 5,00 en ik zit met smart te wachten op levering - het was zó leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben natuurlijk eerst even langs de bieb gefietst om het boek in te kijken, voor ik het bestelde, en het is precies "mijn ding". (Ook al doe ik nooit meer iets met zo'n boek, ik vind het alleen al leuk om in de kast te hebben staan, door te bladeren - en te verzinnen wat ik ga doen, "als ik eens tijd heb"... Toch maar eens pensioenplannen maken!)

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.