donderdag 14 november 2013

Kleuterpuberteit

Toch nog een paar dagen later dan ik had verwacht, gebeurde het dinsdag; Mini crashte 's middags op de bank. Nou ja, grotendeels op de bank dan. Helemaal op van alle basisschool gebeurtenissen. 
Aan haar gedrag was al langer te merken dat ze veel indrukken te verwerken had en soms moe was.
Welkom op de basisschool, welkom in de kleuterpuberteit. Ai-ai, wat is het meiske lichtgeraakt. We gaan redelijk redelijk en begripvol om met alle onredelijkheid maar handhaven wel onze normen en regels. Dat zorgt ervoor dat er nu iets vaker een luchtalarm af gaat in huis (heel hard huilen) en dat de gang wat vaker bezocht wordt dan normaal (als ze straf heeft verdiend, moet ze op de gang staan). 
Al dat geduld, wild spelen, veel aandacht vragen, liefdevol steunen en mopperen kost mij ook best wel wat energie maar goed, het is maar een fase. 

Ik ben nog steeds bezig met de vriezer vullen met een voorraad babyvoeding. Eergister bedacht ik me dat het veel handiger was om de "twee op een vlam" methode te gebruiken voor het koken van de groenten. 
Ik moest spaghetti koken voor ons en zette boven de spaghetti een vergiet met stukken courgette in de pan. Deksel erop en stomen maar. 
In een ander pannetje kookte ik wat rijst. Ook pureerde ik wat tomaten uit blik. 
Zo maakte ik 5 porties courgette met tomaat en rijst. Minipenny vond dat heerlijk als baby. 
Ienimini eet haar groenten niet zo goed de laatste dagen dus veel kan ik weer weggooien maar ook dat trekt vast wel weer bij.3 opmerkingen:

 1. Ja het is wat, al die nieuwe dingen kosten een hoop energie van die kleine kleuters! Hannah ging stieken weer een kwartiertje eerder naar bed en ik haalde haar zo laat mogelijk eruit (dus ontbijt al klaar op tafel) Dat hielp haar de dag door en dan woensdag vaak even rustig bijkomen met een boekje op de bank, de héle middag!
  Dat twee op één vlam is ideaal idd. Scheelt je weer ruimte op de pitten én gas ;)

  Ik heb trouwens je ecobutton ontvangen en vandaag al € 0,14 bespaard! Als ik dat elke dag doe scheelt me dit al € 51,- per jaar! Hannah heeft de knop ook al ontdekt en na 1 foutje schrok ze dat de computer uitging haha, dus nu mag ze alleen op de knop drukken als ik het zeg (hopelijk werkt het echt hihi)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat jullie regels en discipline nu een heel fijn vangnet voor haar zijn! Juist nu er zoveel op haar afkomt. Dat biedt veiligheid.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dochter gaat nu ook 2,5 week naar school, pff idd heftig. helaas is ze vroeg wakker. eerder naar bed heeft dus geen zin hier :(. ze gaat 18.45/19u naar boven, 19.15/19.30 dan t ligt uit(ondertussen tanden poetsen,pyama, praten, spelen, muziekje aan,rugje aaien). gister ging ze 18.45, vanmorgen 6u wakker!!! pfff. was spanning voor het schoolzwemmen. vandaag voor het eerst. dus megaspannend weer iets nieuws!. ze was tusen de middag helemaal bleek, maar ik weet dat ze toch neit gaat slapen dus toch maar naar school.. ben benieuwd hoe het vandaag gaat.. stilzitten kan ze niet, dus of ze gaat spelen met buurkids of ze stuitert boos door het huis dat ze wil spelen met iemand... en eten is ook wat minder gezellig laatste tijd, ben benieuwd.. maar dochter en ik zijn wel blij met de structuur ;) en zij ook enorm blij met heel de dag bij leeftijdsgenootjes zitten en spelen :D

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.