woensdag 27 november 2013

Overstappen energie-zorg-dieet

Vorige week hoorde ik een reclame van een energiemaatschappij op de radio. Hmm.. dacht ik, interessant misschien. Als je overstapte kreeg je een Samsung Galaxy tab (en ik dacht, dat dat een smartphone was eigenlijk, ahum)
Dus ik ging doen wat ik al langer van plan was: energiemaatschappijen vergelijken.
Nou bleek ik goedkoper uit te zijn bij een andere leverancier en ik krijg nog die tablet (bleek een tablet te zijn maar goed, als ie niet bevalt, gooi ik 'em wel op Marktplaats) plus shoptegoed bij een energiebesparingswebshop. Daar kunnen we mooi o.a. die radiatorfolie van kopen die we al een tijdje op ons verlanglijstje hadden staan.
Klik, klak, klaar mooi geregeld. Ik kreeg overzichtelijke informatie thuis gestuurd en heb er alle vertrouwen in dat de overstap goed gaat verlopen.

Ook moest ik nog aan de zorgverzekeringen gaan vergelijken. Ik had er even helemaal geen zin in dit jaar, om helemaal Excel overzichten te maken van alle verzekeringen en dekkingen.
Ik heb op twee vergelijkingssite een handige vergelijking kunnen maken en heb besloten op hun informatie af te gaan. Die informatie vertelt me dat ik nu goed zit. Zo, mooi, ook weer van het to do lijstje af!

Dan de derde overstap van de afgelopen week. Ik ben overgestapt op het vastendieet, ook wel 5:2 dieet genoemd.
Vrijdag ben ik weer voor het eerst naar de osteopaat geweest om mijn onderstel opnieuw te laten uitlijnen (ik had best nog veel pijn na (lang) lopen en nu blijkt inderdaad mijn bekken in de zwangerschap wat gedraaid te zijn waardoor e.e.a. niet lekker "loopt").
De osteopaat begon de behandeling met de mededeling dat ik echt iets aan mijn overgewicht moest gaan doen, slik, heeft ie gelijk in. Uit een bloedonderzoek kwam laatst ook al dat mijn cholesterol niet helemaal goed was maar dat is ook een bijwerking van de medicatie die ik toen nog gebruikte.
Hij heeft me verteld dat het vastendieet het enige is dat wetenschappelijk onderbouwd kan worden. Het oerdieet heeft hij me, zeker met mijn klachten, afgeraden.
Ik heb op internet informatie opgezocht over het 5:2 dieet en na het zien van de documentaire ben ik wel redelijk overtuigd, hoewel, helemaal wetenschappelijk bewezen is het voor de lange termijn niet. Het lijkt me wel echt iets voor mij.
Het 5:2 dieet houdt in dat je 5 dagen normaal eet (en alles mag eten wat je wilt) en 2 dagen per week vast. Op de dagen dat je vast neem je maar 400 tot 500 calorieën als vrouw.
Heel lang achter elkaar lijnen, hou ik niet vol. Af en toe een dag hard zijn voor jezelf kan ik wel.
Gister heb ik mijn eerste vastendag gehad.
Ik wilde eigenlijk al mijn calorieën bewaren voor het avondeten maar rond de lunch kreeg ik toch wel erg trek en heb ik een eitje gekookt. 's Middags was Mini thuis en die kreeg nog twee rijstwafels en later drie pepernoten met warme chocomel. Toen heb ik maar even een bekertje bouillon gemaakt voor mezelf. 's Avonds heb ik zo goed als meegegeten met de pot (farmers pie, dat is al niet vet) maar ik heb een kleine portie genomen en weinig vlees en aardappel. In totaal heb ik gisteren 468 kcal gebruikt. 's Avonds kreeg ik het wel moeilijk maar ik heb het toch vol gehouden
Eerste vastdag dus overleefd. Ik ben benieuwd, wat dit nieuwe dieet gaat brengen.

5 opmerkingen:

 1. Hmm ja, manlief vroeg hier laatst ook al om een hond. Heb me hardop afgevraagd of ie zich wel goed voelde. We hebben het al hartstikke druk. Twee kinderen, een baby, een huishouden, hobbies, vrijwilligerswerk, herstellen en dan nog even een hond erbij opvoeden, terwijl we nog nooit een hond hebben gehad. Nu even niet. Plus, ik ben allergisch, waarschijnlijk nog steeds. Ik zag vandaag weer een Cavalier King Charles spaniel, die vind ik zoooo leuk. Mini vond hem niet leuk, helaas. Bedacht me dat we zo af en toe een hond zouden moeten kunnen leasen. Kijken of het bevalt, hoeveel werk het is en of ik allergisch ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou in dát geval zal ik je uit de droom helpen. In de beginmaanden/weken is het nog erger dan een baby. Die laatste kan je namelijk even rustig in de box leggen en als ze dan ondertussen poepen/plassen zit het in een luier.
  Bij een pup moet je je van elke bewing bewust zijn dat ze wel eens wakker worden, willen plassen etc. etc. Het is zeker veel werk, maar wij wilden het graag en vinden het de moeite waard.
  En laat je zéér goed informeren over de voors en tegens van het ras wat je hebben wilt. Wij hadden achteraf dus beter een labarador kunnen hebben ipv een hyperactieve super eigenwijze friese stabij... maar nu hij er eenmaal is zijn we dol op hem hoor, maar soms... is het maar goed dat we geen behang hebben.
  Daarnaast... wij hebben gekozen voor een rashond met stamboom. Ter voorkoming van erfelijke ziektes of doorfokproblematiek. Dat kost ook flink wat helaas. En dan krijg je bij kinderen nog kinderbijslag....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nou laat hem dan maar lekker doorslapen, want onze Bauke sliep pas door na 6 weken thuis te zijn. Na 4 maanden was hij ook overdag zindelijk en toen hij 7 maand oud was hoefden we niet meer tussendoor een plasje te laten doen. Nu elke ochten, middag en avond uitlaten en voor wij gaan slapen nog een laatste plas.
   Voordeel van een pup is dat ze sneller opgroeien, maar ik geloof niet dat jouw gezin daar nu aan toe is. Ik wilde dat ook niet toen Hannah nog in de luiers zat en ben blij toe!

   Verwijderen
  2. Hihihi, ik last je reactie in mijn e-mail en was even de draad van het verhaal kwijt, dacht even dat je het over een kind had ;-). Ik zat hier van "hè?!"
   Ik heb hier ook wel even genoeg shit ;-). Laatst had ik tenminste echt een shitdag; de jongste m'n hand in een volle luier geduwd en binnen een paar uur doet de oudste een nummertje 2 in d'r broek (verjaardagszenuwen). Ik dacht eerst dat ze alleen dacht dat ze dat gedaan had, nou ja, zal maar niet verder vertellen. Heb in ieder geval even nog geen zin om met kakzakjes, doekjes, schoonmaakmiddelen etc. achter een hondje aan te lopen ;-). Ik zou het liefst wel een wat jongere hond adopteren van het asiel eigenlijk. Er zijn zoveel beestjes die op een nieuw baasje wachten. Alleen mijn hamstertje was "nieuw", alle konijnen zijn geadopteerd/ tweedehands. Moet eerlijk bekennen dat ik nog maar nauwelijks omkijk naar ons konijn. Ik doe de kinderen fulltime, manlief de kinderen parttime en hij zorgt voor het konijn, ik zie hem soms dagenlang niet (het konijn dus, niet mijn man ;-) ). Erg hè?

   Verwijderen
 3. Haha that's life. En dan scheelt het dat de hond in je huis woont en je er dus wel naar moet omkijken. Maar of je er nu al zin in hebt dat dat is omdat hij op je mat schijt.... lol

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.