dinsdag 12 november 2013

Bijna weer op orde

Na twee keer geveld te zijn door de griep was ik aardig uitgeput geraakt de laatste weken. Ik heb daardoor veel minder geblogd.
Toen ik net een beetje aan de beterende hand was, vierden Mini en ik onze verjaardagen.
Ik doe net of het bezoek alleen voor Mini komt en doe alsof m'n neus bloed à la "ik ben niet jarig hoor", zo kan ik nog een beetje denken dat ik niet weer een jaartje ouder ben geworden.
Na het feestgedruis was ik dus weer helemaal uitgeput en ziekig en kwam er niet veel uit m'n handen.

Dit weekend hebben we samen het huis(houden) weer wat op orde gebracht, dat was in die weken ziek zijn wel wat versloft.
Ik kan daar slecht tegen, ook tegen ziek zijn. Vooral als het lang duurt, krijg ik diverse schuldgevoelens omdat ik vind dat ik tekort schiet tegenover iedereen en dat ik me niet moet aanstellen. Niet dat dat helpt maar het is een patroon wat er al jaren in zit bij mij en dat verander je niet in een keer.

De meiden vragen ook best veel aandacht en tijd de laatste tijd.
Minipenny is nu op de basisschool gestart en komt daar aardig opgedraaid vandaan. Verder was er natuurlijk de spanning van haar verjaardag, toen naar school gaan en dan komen Sinterklaas, Kerst en Oud en nieuw er nog aan. Ergens in januari zal ze wel weer rustig en makkelijk worden ;-).
Ienimini is heel erg boos. Ze is boos en gefrustreerd dat het haar niet lukt om terug te draaien van haar buik naar haar rug en dat haar mondje zeer doet omdat ze tandjes moet krijgen.
Omdat wij hier in huis allemaal een spierprobleempje hebben, heb ik een afspraak gemaakt bij de kinderfysio voor haar, om even na te laten kijken of zij het ook heeft en we al moeten/kunnen gaan oefenen met haar.
Ik heb het gevoel dat we bij Mini te lang afgewacht hebben, ze ging uiteindelijk pas lopen toen ze twee jaar en drie maanden was en heeft nu nog steeds een motorische achterstand. Mini wordt daarom volgende week ook even nagekeken worden door de kinderfysio.
Met een beetje pech heb ik er straks dus nog een taak bij: met twee kinderen fysiotherapie oefeningen doen. Maar ja, da's vervelender voor de meiden dan voor mij.

Ienimini is inmiddels begonnen met fruit- en groentenhapjes. Vooral het fruit vindt ze heerlijk. Tot nu toe heeft ze nog maar een keer iets uit een potje gekregen, de rest heb ik zelf gemaakt.
Dat kost ook wel tijd maar ik vind het belangrijk en fijn.
Ik pureer nu meer ineens en vries het in in ijsklontjesbakjes.
Eenmaal ingevroren kan het uit het vormpje gehaald worden en dan in een plastic zakje waarop staat wat erin zit. Twee dagen achter elkaar krijgt ze dan vers gemaakte babyvoeding en andere dagen kan ik wat uit de vriezer nemen.


Voor mijn verjaardag kreeg ik een hot pot met gereedschappen en materialen. Mijn lieve mannetje had ook een magnetron geregeld zodat ik de dag van mijn verjaardag meteen kon gaan glas fusen.
Ik heb nu vier hangers gemaakt en veel bij geleerd maar het voordeel van kunstzinnige uitingen is, dat je altijd kunt zeggen dat het zo bedoeld was. Mijn vierde werkje vond ik wel geslaagd, ik draag het nu.

7 opmerkingen:

 1. Van harte gefeliciteerd met jullie beider (!) verjaardagen! Mooi toch, om weer een jaar ouder en wijzer te worden, en weer een jaar levenservaring te mogen toevoegen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kocht voor de oudste altijd een gemengde groentezak bij de lid.l. Je kan dan voor elke dag wat anders eruit pakken. Als je dat ik een klein steelpannetje doet met een aardappel die je in dobbelsteentjes snijdt heb je binnen no-time een lekker maaltje voor de kleine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dat is ook slim ja! Even in een klein pannetje en zo klaar. Ik zou dan meteen voor twee dagen kunnen maken en een portie in de koelkast zetten.

   Verwijderen
 3. van harte!

  en leuke hobby!

  nooit van een hot pot gehoord.
  lijkt mij leuk om te doen

  groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die creaties zien er erg leuk uit, en zoals je zei: als je het niet weet ziet het eruit alsof het zo bedoeld was! Dat is met naaien ook wel zo, als iets niet lukt pas je het aan zodat het wel werkt.

  Fijn dat je weer aan de beterende hand bent. Slim dat jullie samen het huishouden hebben gedaan, nu hoef je alleen daarop voort te borduren nu je nog nét beter bent. En niet eerst achterstand inhalen.
  Ik had het zelf ook wel terwijl ik een operatie achter de rug heb. Maar nu vandaag de ramen van schimmel ontdaan zijn kijk ik toch een stuk relaxter naar buiten.. tompiedompiedom....

  Wij koken onze groente altijd apart van aardappels én zonder zout. Dus Hannah at vaak met de pot mee toen ze net begon en dat is eigenlijk gewoon zo doorgegaan. Dan kocht ik wat meer dan normaal en zo kon ik dan voor ons tweetjes én drie porties voor Hannah maken. Want we aten ook wel eens roerbak of pasta en dat at ze in het begin niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Uh... ook nog gefeliciteerd. Ik ben ook net een jaartje ouder en je kan het merken...lol

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog van harte met de verjaardagen!! En nu maar goed weerstand kweken!

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.