vrijdag 31 augustus 2012

Jaah! auto weer door de APK!

Al jaren zeg ik dat ik geen nieuwe auto koop als deze niet meer door de keuring komt. Autorijden is natuurlijk niet milieuvriendelijk of budgetvriendelijk.
Ik heb deze georven van mijn opa en hij wordt dit jaar 16 dus de kans zat er ook wel in. Toch hoop ik ieder jaar dat ie er weer door komt, het is toch wel handig, prettig, droog en lui, een autootje voor mezelf. Ik ga ook regelmatig naar mijn beste vriendin met Minipenny en die woont bijna 100 km verderop.
Dit jaar begon hij bij het remmen "ieieieiiiip" en bij het schakelen naar z'n 5 "jieiip" te zeggen en het autootje is bejaard dus ik zag de bui al hangen. Dat zou niet zo heel erg goed uitgekomen zijn, als de bekkenklachten weer zouden terug komen, kan ik over een aantal maanden niet meer fietsen en weer later ook niet goed lopen.
Het was dus spannend toen de garage belde maar ik hoorde al meteen aan de stem van de garagehouder, dat het mee ging vallen. Ik heb echt de geweldigste en beste auto ter wereld; de rekening is nog lager dan andere jaren (hoogste ooit bijna 700). 225 euro, inclusief keuring en dan rij ik weer een jaar. Er is iets bij de remmen achter zo ver versleten en uitgedroogd dat dat even vervangen moet worden en de koppeling moet even gesmeerd worden en that's it.
Vroeger had je toch zo'n reclame "met een Fiat Panda lach je iedereen uit"? Ik zie dat mannetje nog zitten en liggen lachen in die Panda, ik vond dat vroeger als kind zo'n leuke reclame. Het is echt zo. Wel jammer dat ze zulke degelijke auto's niet meer maken! Wat is er mis mee? (en waarom zijn al die mannetjes in dure auto's zo jaloers en moeten ze me per sé inhalen of zelfs afsnijden?)
Nou heb ik ook gezegd dat ik z'n "sweet sixteen" zou gaan vieren als ie door de keuring kwam dus over 2 maanden moet ik mijn auto helemaal poetsen en opknappen, waarna voorzien van een strik. Misschien moet ik maar vast gaan beginnen, over twee maanden kom ik niet meer zo ver op de motorkap en op het dak met die buik ertussen ;-).

Excuses overigens voor dit milieu-onvriendelijke item. Jaah, auto's zijn vies, auto's zijn verschrikkelijk maar ik vind die van mij zo fijn en lief.
Bedankt lieve opa en oma, ook voor de auto, over een tijdje kunnen jullie vanaf boven jullie vijfde achterkleinkind erin zien. Jullie weten me wel te vinden, ik ben dat kleine vaal rode stipje op de snelweg, enfin, jullie kennen hem wel ;-) xxx4 opmerkingen:

 1. Hier ook eentje van 16 jaar oud.... moet binnenkort ook voor de keuring...altijd spannend!
  Enne gefeliciteerd met je zwangerschap! Een auto is handig als je kleine kindjes hebt. Ik deed alles op de fiets, omdat man de auto nodig had voor zijn werk.... maar het was niet altijd handig!

  groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook zo blij met mijn ietswat gedateerde Kaatje (die overigens supersnel is bij stoplichten tot ergernis van die leasebak-luitjes)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja grappig hè? Ik moet er zo om lachen hoe belachelijk sommige mensen zich gedragen alleen maar om een auto.

   Verwijderen
 3. ha Moneypenny,

  Wat een leuk bericht las ik van vakantie terugkomend ! Je bent zwanger, van heel harte en een fijne zwangerschap toegewenst.

  Fijne week en groetjes Roos

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.