donderdag 30 augustus 2012

Verrassing

Na de miskraam die ik een tijdje terug had, hebben wij besloten dat het wel welletjes was geweest. Blijkbaar mocht het niet zo zijn en we gingen stoppen met proberen zwanger te worden. Ik had ook al wat klachtjes gehad, waardoor we ook wel herinnerd werden hoe zwaar en pijnlijk mijn vorige zwangerschap was, met daarbij het risico van 40% om weer een Post Partum Depressie te krijgen. Misschien dus maar beter van niet. Mijn familie reageerde ook heel negatief toen we vertelden van de miskraam. Ze vonden het niet verstandig als ik nog een keer zwanger zou worden. We hebben ook gezegd tegen elkaar toen we het weer gingen proberen, dat we het als een teken zouden zien als het mis zou gaan. Daarbij wordt ik er ook niet jonger op en ik wil en moet ook weer aan het werk.

Ik ging weer aan de pil en in onze vakantie gingen we verder nadenken over een andere toekomst, met ons drietjes. Het is zo ook goed. Toch was het wel lastig en moeilijk om het los te laten en ook de miskraam deed ons nog verdriet, het voelde als onze laatste kans.
Omdat ik toch niet kon slapen, maakte ik dinsdagavond een lijstje in mijn hoofd van alle babyspullen die op Marktplaats mochten en hoe we het een beetje logistiek gingen doen met Sarah's nieuwe bed in elkaar zetten en de babykamer verkopen.
Toen voelde ik een bekend "plop-plop" in mijn buik. Toch maar voor de zekerheid de zoveelste zinloze test gedaan.
Ik hyperventileer al jaren niet meer maar bij bijzondere gelegenheden blijkbaar nog wel even, zoals het zien van twee streepjes op een zwangerschapstest. Mijn man had geloof ik wat gesnif gehoord op de badkamer want hij vroeg "gaat het schat?" toen ik terug kwam op onze slaapkamer. Even later vergat hij dus ook een halve minuut adem te halen en zat hij met ogen als schoteltjes naar die twee streepjes te kijken. We zijn zwanger!
Het is niet te geloven, 3 jaar wachten op Minipenny, minstens een jaar toen we weer zwanger wilden worden, dan weer een miskraam en dan een ienimini risico-tje nemen (pil even niet 100% betrouwbaar) en zwanger worden.
Het moet dus wel zo zijn, misschien was dat altijd al zo. Nu we zwanger zijn en zijn bekomen van de schrik, zie ik er eigenlijk helemaal niet zo tegenop.
Het komt allemaal wel op z'n pootjes terecht, het is nu ook allemaal anders. En waarde toekennen aan bepaalde "tekenen van het lot" dat doe ik dus niet meer. Toch ga ik het nog even het lot noemen, dat we nu toch zo zwanger zijn geworden omdat we ons nu realiseren dat we dit wel graag willen en kunnen. Als je iets wilt, moet je er gewoon voor gaan (en je niet van de wijs laten maken door anderen).
Ik voel me zooo gelukkig! Ons kindje zit in mijn buik, dat voelt zo geweldig (ik heb bij nader inzien ook al wel een klein buikje om gezellig te bewrijven en liefdevol te bekloppen).
We hopen natuurlijk enorm dat alles goed mag blijven gaan en dat we straks fijn met ons viertjes van het leven mogen genieten.

21 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd, heel veel geluk en ik duim met jullie mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd en ik ben ook van mening dat het gewoon zo moest zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, gefeliciteerd! Dat je net op het moment dat je de spullen wil opruimen en verkopen, ontdekt dat je zwanger bent, bijzonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meid, ik hoop van harte voor je dat het deze keer wel zo mag zijn!

  Ik duim mee dat alles gewoon hardstikke goed gaat, tijdens en daarna.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat heerlijk voor jullie! Geniet er maar van.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat bijzonder op deze manier! Maar van harte gefeliciteerd! Hopelijk gaat het goed, geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Proficiat met jullie zwangerschap.... Doe het de eerste weken maar extra rustig aan. Ik duim ervoor dat jullie binnen een aantal maanden jullie tweede wondertje kunnen vasthouden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Van harte gefeliciteerd met de komst van dit nieuwe leven.
  Gods wegen zijn ondoorgrondelijk, het is gewoon een wonder!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het is ook makkelijk te oordelen als je niets vraagt en dus niet goed op de hoogte bent ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geweldig, wat een verrassing voor jullie. Gefeliciteerd!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. OOk hier: van harte met deze Grote kleine verrassing! Ik hoop en bid en duim dat alles goed mag gaan - met jullie alle 4!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat ontzettend leuk voor jullie. Gefeliciteerd!

  Ik weet hoe gelukkig jullie je moeten voelen. Hier ook een miskraam gehad en nadien lukte het niet meer om zwanger te worden. Ik was daarna zo klaar met alles en besloten dat ik alles op marktplaats zou gaan zetten en we verder gingen met z'n 3e. Ook ik was na een maand na dit besluit zwanger. Nu nog 9 weken en dan hoop ik ons tweede wonder in mijn handen te hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wauw, wat mooi! Het schijnt ook dat je makkelijker zwanger wordt na een miskraam en ook als je juist alles los laat. Wat fijn dat je binnenkort je tweede kindje vast kunt houden. Heel veel geluk!

   Verwijderen
 13. Bedankt voor al jullie felicitaties en lieve reacties. We zijn nog steeds dolgelukkig de hele dag.
  Iemand vroeg hoe ver ik was omdat ik plopperdeplop had gevoeld, dat is nog niet helemaal zeker, ik moet nog een termijnecho krijgen. Plopperdeplop voel je in het begin gewoon van je darmen die zich gaan verplaatsen dus ik denk niet dat de vliezen gauw zullen breken ;-) Het is het meest waarschijnlijk dat ik nu 7 weken zwanger ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hartstikke leuk,gefeliciteerd!
  Geniet maar van je zwangerschap.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Gefeliciteerd! Wat fijn voor jullie. Geniet er van!

  Liefs Frederique

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hoi Moneypenny

  jij ook van harte gefeliciteerd met je zwangerschap.
  Wat leuk voor jullie. Deze zwangerschap kan er heel anders uit gaan zien als je eerste. Wat ik van mijn chiropraktor heb vernomen dat visolie erg goed helpt tegen evt depressieve gevoelens. Dit mag je gewoon gebruiken tijdens je zwangerschap en is ook nog eens goed voor je kindje.
  Weet n9og dat je destijds van Minypenny zwanger was. Dit was een tijd dat ik eigenlijk elke dag wel even op je blog keek. NU heb ik ondertussen zoveel blogs dat ik niet meer elke dag iedereen kan bijhouden.
  En wat anderen ervan vinden lekker belangrijk. Probeer voor jezelf alles goed en duidelijk op de rit te krijgen zodat je straks zo veel mogelijk kan genieten en zorg dat je een betrouwbare kraamverzorgster hebt met ervaring. Dit kan je maken of breken heb ik helaas in mijn omgeving moeten zien. (gelukkig mag ik mijn eigen schat weer verwachten, ze is gewoon een vriendin geworden al hebben we de laatste drie jaar geen komtakt meer gehad, de klik is er nog steeds.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat grappig dat je de blog al hebt gevolgd toen ik zwanger was van Mini.
   Van visolie is idd vaker naar voren gekomen dat het goed is voor je hersenen. Mede daarom, ook omdat ik geen vis eet, slik ik het een paar keer per week. Het heeft niet geholpen de vorige keer. Wat wel helpt is leren hoe je aan je depressie bent gekomen en hoe je er weer het snelst weer vanaf komt. Dat heb ik de afgelopen jaren geleerd dus ik begin er nu veel beter aan en mochten de hormonen toch toeslaan dan kan ik mezelf sneller weer op de rails krijgen.
   Een goede kraamhulp is inderdaad heel belangrijk, wij hadden twee echt slechte, die het echt erger hebben gemaakt. Als we nu weer zo'n onkundig vrouwspersoon (laten we even netjes blijven) in huis zouden krijgen; die mag naar huis, het bureau stuurt dan maar een andere. Ik wil nu echt iemand die mij ontlast en even de herhaling van babyverzorging en niet iemand die mij/ ons belast. Niet kletsen, poetsen.
   Er is al een plan om mij aan het eind van de zwangerschap en na de bevalling veel rust te gunnen (zie "leren hoe je eraan gekomen bent" ;-)). Mini gaat een dag per week naar een oppas of KDV, manlief komt de eerste twee maanden een dag extra thuis om me te ontlasten, we nemen 3 of 4 maanden een huishoudelijke hulp, etc.

   Verwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.