woensdag 22 augustus 2012

Prachtige mensen

Wie hier al langer meeleest heeft al wel eens gelezen dat ik in het verleden in een redelijk diepe schuld heb gezeten door een ex. Op het eind van het liedje werd ik met enig drama buiten gebonjourd (voor een paar nachten, meneer had tijd nodig om na te denken), het slot werd veranderd waardoor ik ook nog alleen door tussenkomst van de politie mijn meubels en spullen terug heb kunnen krijgen. Toen kwamen er nog meer rekeningen van en door hem op mij terecht dan dat ik al noodgedwongen had moeten voorschieten aan hem vanwege deurwaarders, schulden en dreigende afsluitingen toen ik daar woonde en was mijn schuld nog groter dan ie 10.000 euro die ik rood kon staan. Dat geleende geld heb ik uiteraard nooit terug gezien.
Daarnaast speelden er ook nog meer zaken die bij nader inzien helemaal niet klopten rondom mijn ex. Mijn ex&co riepen rond in het dorp waar ik woonde dat ik geld en spullen gestolen zou hebben. Ik ben eigenlijk dus gewoon gebruikt als dom zwart schaap om later in te zetten.
In werkelijkheid was dus alles andersom en had ik nog niet eens geld om te eten maar dat wisten de mensen niet. Ik heb me dus (onterecht) vijfdubbel geschaamd en elke stuiver vijf keer moeten omdraaien jarenlang.

Met hard werken heb ik bijna alles terug gekregen.
Werken (even twee banen zelfs), (be)sparen, beknibbelen, mezelf veel dingen ontzeggen, hard werken om toch nog te geloven in liefde, een relatie, een gezin en mensen, stukje bij beetje heb ik spullen die ik kwijt was geraakt kunnen vervangen. Ik heb ook heel hard moeten werken om weer ooit mensen te kunnen gaan vertrouwen. Dat laatste was vooral lastig en heb ik pas in de laatste 12 maanden echt doorbroken in een goede therapie.
Tijdens dat uurtje dat ik had om alsnog spullen in te pakken en door de verhuizers in te laten laden heb ik er niet aan kunnen denken om alles mee te nemen. De spullen die ik mistte kreeg ik natuurlijk niet meer van mijn ex, dat was weer niet waar en een verzinsel van mij.
Het enige dat ik daardoor nooit terug heb kunnen krijgen met hard werken, wat ik wel echt mistte, was een doos met mijn eigen baby- en kinderfoto's, dat was wel moeilijk.

Ja, het houdt op.
Dit weekend kreeg ik mijn kinderfoto's terug van een geweldige, aardige, betrouwbare man, die een doos met mijn spullen had aangetroffen in zijn nieuwe huurwoning. Een man die vervolgens, samen met ouders en schoonzus, tussen zijn verhuizing door de moeite heeft genomen om mij te zoeken door "buurtonderzoek", speuren op internet en zelfs een bezoek aan de politie met de complete doos. "Ja", zegt hij "je doet toch gewoon niet iemand kinderfoto's weg, dat is zo belangrijk!"
Na meer dan 7 jaar was de doos er nog, precies waar ik zei dat ie stond in een bergruimte. Helaas was het belangrijkste album eruit maar ik ben blij met wat ik wel weer terug heb. Ik heb nu weer 3 kleurenfoto's van mezelf als baby en nog wat als peuter en kleuter. Ik was wel ontroerd toen ik zag dat Mini echt op mij lijkt, zoals ik vroeger was.

Die geweldige man heeft geen idee dat hij voor mij veel meer is dan een eerlijke vinder. Hij is een krachtige bevestiging dat er wel prachtige, eerlijke, mooie en goede mensen zijn met de beste bedoelingen, een overdonderende bevestiging. Daarbij heeft hij me terug gegeven wat ik nooit met hard werken terug had kunnen krijgen en wat ik voorgoed verloren waande. Het is nu afgerond.

Ik bedacht me op vakantie dat ik ook eens de intro van mijn blog moet aanpassen. Ik ben niet meer alleen, of eigenlijk vooral niet Moneypenny die ooit eens een flinke schuld had weg te werken. Ik ben NU vooral Moneypenny die spaart voor een droom.
.... en ze leefden gelukkig nog lang..;-)

10 opmerkingen:

 1. Herken iets te veel van je verhaal, foto's had ik gelukkig op tijd 'in veiligheid'. Wat een geweldige man die een poging doet jouw foto's terug te bezorgen, kippenvel-moment!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh sjees, dat ook nog?! Je hebt het me wel eens verteld. Dat is wel heel bijzonder naar!
  Ik ga er nu zo mee om: Ik weet wat de waarheid is, ik kan mezelf recht aankijken in de spiegel, ik weet dat ik een (te) eerlijk mens ben. Mijn man en nog een aantal belangrijke mensen in mijn leven weten wat de waarheid is en de rest zoekt het maar uit. Als ze niet de moeite hebben genomen om mij iets te vragen en alleen maar (sensatie)praatjes willen rondpraten met z'n allen, dan zijn die mensen voor mij de moeite ook niet meer waard.
  Ik krijg het toegangspasje van Petrus, ik hoef nooit achterom te kijken, ik hoef me geen zorgen te maken dat mijn leugens toch nog uitkomen. Dan heb ik het altijd toch een stuk beter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heb je een hoop meegemaakt zeg. Wat fijn dat die man je heeft opgespoord, er zijn echt nog fijne mensen op de wereld hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat geweldig dat die meneer zoveel moeite voor de foto's heeft gedaan!
  Wat fijn voor je! Iedereen snapt toch inderdaad wel dat je niet zomaar foto's achterlaat.

  groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er zijn gelukkig echt prachtige mensen! Wat een goed mens! Dat vind ik btw ook van jou met je positieve instelling.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Het leven is een feest maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

   Verwijderen
 6. Fijn dat je hem terug hebt.

  Ik hoop dat de vrouwen generatie na ons zich veel zelfbewuster zullen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een bijzonder verhaal! Heb je de kans gekregen om die meneer goed te bedanken? Want ik kan me voorstellen dat je je geluk niet op kunt - ook al gaat het dan "maar" om spullen....

  Want het belangrijkste is toch maar: je eigen integriteit, je leuke nieuwe echtgenoot, en dat prachtige minimensje!

  (Dank je wel voor het delen van dit verhaal - het doet me altijd goed om óók dit soort positieve dingen te lezen, naast alle akeligheid, die er toch ook altijd is!)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan, ik vond het ook wel heeel mooi en bijzonder. Tuurlijk heb ik een cadeautje voor die meneer gekocht en hem heel uitgebreid bedankt maar woorden en cadeaus zullen altijd tekort schieten.

   Verwijderen
 8. Geweldig! Lijkt me ook leuk voor die man om daar een speurtocht van te maken.
  Groetjes,
  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.