zaterdag 16 januari 2010

Home sweet homeEindelijk zijn we weer met het hele gezin lekker thuis. Kan ook eindelijk al die kraamvisite eens komen om ons wondertje te bewonderen, gezellig.

Het was wel even wennen weer voor ons allemaal maar nu lijkt al het ziekenhuis-gedoe alweer een beetje of het lang geleden is. Blij dat alles achter de rug is, nou ja, nog niet helemaal, maar goed.
Er is enigzins huishoudelijk achterstallig onderhoud maar het is te doen en onder de kamerplanten zijn er wat gevallenen maar die kopen we wel nieuwe.
Ik kreeg gister nog een brief van de advocaat met een afschrift van de beslissing op mijn beroep tegen m'n ontslag; verloren. Je hoort mensen wel eens zeggen "als ze van je af willen, dan bedenken ze altijd wel iets", nou, dat is dus zo blijkt. Ik zou niet met mezelf kunnen leven als ik zulke onzin en leugens over iemand uit zou moeten kramen om mijn functie goed te vervullen of de indruk te wekken dat ik dat doe. Maar ja, zoals mijn man wel eens zegt "tja, aan het eind van het jaar voert iedere werknemer het eindejaarsgesprek niet met jou maar met de baas". Ieder gaat toch voor z'n eigen hagje natuurlijk.
Maar goed dat we al maandenlang rekening hebben gehouden met de terugval in mijn inkomen en wat extra zuinig zijn geweest en hebben gespaard. Ik kan niet zegen dat het anders niet gebeurd was maar dat ik tijdens mijn zwangerschap in onzekerheid heb gezeten over mijn en onze (financiele) toekomst en geconfronteerd werd met allerlei raar gedoe heeft de ziekte tijdens en na mijn zwangerschap zeker niet voorkomen.
Maar ja, wat doe je ertegen? Helemaal niks dus blijkbaar. Tja, afsluiten maar en richten op de toekomst, lekker genieten van ons meisje, da's alles wat we kunnen doen.
De komende tijd gaan we dus maar goed op onze beurs letten.
Ik heb heel veel babykleertjes gekregen van een vriendin maar die heeft twee jongens gehad dus er zit niet zo heel veel roze tussen en sommige dingen zijn wel erg jongensachtig. Nou heeft een kennis van de fysio-fitness een jongetje gekregen na een meisje dus ik bedacht me dat zij misschien het omgekeerde probleem had. Ik heb haar gevraagd of ze interesse had in een babykledingruil (mijn jongenskleertjes tegen haar meisjeskleertjes) maar ze gaf aan dat ze van andere mensen kleertjes had gekregen die wat ouder waren en die vond ze niet leuk dus ze had geen interesse. Gelukkig zei ze het gewoon eerlijk, daar ben ik juist blij mee maar het had een voordelige oplossing voor ons beiden kunnen zijn. Wibra en Zeeman hadden kleding opruiming toevallig en er zat hier en daar leuke roze babykleding bij voor echt bijna niks (1 tot 4 euro (4 euro was een complete outfit waar ik tijdens mijn zwangerschap al op zat te kijken en twijffelde of ik het zou kopen). 2 broekjes en 2 truitjes in maat 62 erbij gekocht en dat combineer ik dan wel weer met de jongenskleertjes. Verder zijn er nog wat dingen in maat 56 die volgens mij wel erg groot vallen en nog een paar meisjes dingen gekregen dus volgens mij moet 't wel weer lukken als ze maat 62 krijgt.

Groetjes,
Moneypenny

9 opmerkingen:

 1. Mooi dat je weer thuis bent. Ga gezellig eens snuffelen bij de kringloop of de rommelmarkt. Ik heb geen kleine kinderen maar ik zou alles er weghalen. Er ligt soms zulk leuk spul. Je moet regelmatig posten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Moneypenny,

  Wat fijn dat jullie weer gewoon thuis zijn. En nu nog kalm aan he!
  Misschien wil je kraamvistite je ook wel verwennen met een leuke plant!.....
  En natuurlijk babykleertjes... geniet van het thuis zijn en je gezin en probeer niet te veel hooi op je vork te nemen.

  groetjes margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is goed nieuws dat je weer thuis bent, wel vervelend nieuws over je ontslag, dat gaat je natuurlijk ook niet in de koude kleren zitten,doe rustig aan doen he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Moneypenny, welkom thuis!
  Erg vervelend van je ontslag, maar laat je daardoor niet uit het veld slaan. Nu (extra) goed gaan opletten of jullie voor toeslagen in aanmerking kunnen komen enzo.
  En er worden bij ons in de buurt ook regelmatig ook kledingruilbeurzen gehouden, misschien bij jullie in de buurt ook wel? Of kaartjes bij de supermarkt, advertenties in het lokale krantje, bij gratisoptehalen etc.
  Gelukkig geven steeds meer mensen dingen een 2e kans, in plaats van het meteen weg te gooien.

  En ik denk dat de kraamvisite ook nog wel het een en andere voor minipenny mee gaat nemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Welkom thuis.
  Die kleertjes dat komt wel goed.
  Vooral in kleine maatjes is heel veel te krijgen.
  In de kringloopwinkel hier in de buurt is vooral in de kleine maatjes heel veel te koop. Wat er ook nog eens prima uitziet( ze zijn maar kort zo klein). En er is ook opruiming op het ogenblik, waardoor babykleding in winkels als wibra en zeeman , ongelooflijk goedkoop zijn. Maar het belangrijkste is : je bent weer thuis!
  Dat werk is vervelend, maar je gezin belangrijk!
  Rustig aan genieten!
  groetjes, Franca.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat die kinderkleertjes betreft: zet er eens meisjesachtige knoopjes of een applicatie op. Een leuk strikje of sierdingetje maakt een blauw vestje ineens meisjesachtig. Als een vestje te klein en verwassen is dan zijn de knoopjes misschien nog wel snoezig genoeg om te bewaren.
  Ik kon dat omgekeerd doen toen ik na mijn dochter een zoon kreeg.
  Wat je ontslag betreft, ik heb dat ook zo meegemaakt. Gelukkig kreeg ik nog een tijdje een uitkering en kon dan afbouwen qua uitgaven alhoewel dat toch wel moeilijk bleek.

  groetjes,

  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha Moneypenny, wat fijn om je weer te lezen! Ik hoop van harte dat het goed met je gaat, en dat jullie drieen van elkaar kunnen genieten. Pas goed op jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. roos zegt

  Fijn dat je thuis bent. Hopelijk heb je weer energie genoeg om te genieten van je man,het kleine meisje en het thuis zijn.
  Nog even en dan heeft de hema de wintermode afgeprijsd met 70 %! Kun je vaak leuke dingen scoren die in de was ook nog goed blijven.
  Wat ik altijd deed was, in de uitverkoop, bij de dure kinderkleding zaak voor het vlgd winter kopen.
  Vooral jassen is een aanrader.En ik heb nooit een miskoop (voor de kids) gehad.

  Groetjes Roos.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Behalve natuurlijk het financiele aspect moet je je maar niet te druk maken over je ontslag. Je hebt nu de tijd om heerlijk 24/7 mama te zijn voor minipenny en dat is ook heel veel waard. Elk uur wat je in de eerste 4 levensjaren aan je kind besteed is een betere investering voor de toekomst van je kind dan al het geld wat je in die tijd zou hebben kunnen verdienen.
  Geniet van jullie kleine meid zoveel en zolang als het maar kan.

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.