dinsdag 10 november 2009

Minipenny komt even rond koekeloeren hier


Hallo, hier Minipenny! Ik kom hier ook maar eens rond koekeloeren.
Het schijnt dat ik dus een consuminder-mama heb en papa doet er vrolijk aan mee. Ja hoor, dat heb ik weer.
Zelf ben ik niet zo zuinig, mama zegt dat de wasmand ineens stuk is gegaan sinds ik thuis ben. Hij is namelijk hartstikke verstopt geraakt, hij wil niet meer leeg lopen. Plassen doe ik bij voorkeur op de oogjesluier die op het verschoningskussen ligt, niet in zo'n ordinaire luier. Kan de oogjesluier meteen weer in de was. Vandaag heb ik ook een keer "waterfontijntje" gespeeld met mama. Ik hoop dat mama het mooi vond. Mama had het over een opbergzakken-geval en dat het maar goed was dat 't er hing.
Ik heb vandaag al mijn eerste bespaartip van mama gehad; je kunt tegenwoordig zogenaamde "boob tags" kopen. Mama's die ook borstvoeding geven kunnen dan een lintje met een drukknoopje eraan aan hun BH hangen om te onthouden bij welke boob ze zijn gebleven met voeden. Stukje lint en drukknoopje mag iets van 5 of 5 euro kosten. Mama heeft voor minder geld gewoon een verpakkinkje van die witte lintjes met knoopjes eraan gekocht die je aan handdoeken kunt maken zodat je ze kunt ophangen. Over het algemeen is er toch niemand die ze ziet dus mama vond 't zonde van het geld.
Ik heb papa en mama afgelopen nacht hun vuurdoop als ouders gegeven. Mama is 4 uur achter elkaar met mij bezig geweest. Ik denk dat ik eerst te weinig had gedronken, toen heb ik te lang aan de geadviseerde fopspeen gelegen zodat de volgende voeding ik helemaal moe was, toen werd ik nog helemaal kribbig van de hik en toen begon het feest pas echt goed; voor de eerste keer darmkrampjes. Mama dacht nog dat ik nog honger had dus die heeft me extra laten drinken, een paar uur later werden mijn gebruiksaanwijzingen* tevoorschijn gehaald (*babyboeken) en bleek dat nog eens extra laten drinken de krampjes nog veel erger maakte. Oeps Het voordeel is wel dat de buren nu niet meer gauw harde muziek ofzo zullen opzetten om mij maar niet wakker te maken, ze weten nu hoe hard ik kan gillen.
Ik ga trouwens zo nog gillen als mama nu niet binnen afzienbare tijd komt, ik ben haar al aan 't laten weten dat het zo ongeveer tijd wordt over eventjes. Nu ga ik dus weer, ik ga mama weer bezig houden.

4 opmerkingen:

 1. Lieve Minipenny,

  Kennen jouw papa en mama de truc met het washandje al? Toen mijn zoontje ook fonteintje speelde als de luier uit was, legde ik een washandje op zijn plassertje waardoor niet alles natgesproeid werd. Minder effect en minder was!
  Laat je mama en papa ook eens een nachtje doorslapen?
  groetjes en knuffel van
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo'n kleine baby is de eerste maanden echt heel intensief hé. Na iedere baby duurde het bij mij toch een paar maanden eer ik weer wat aan mezelf toekwam. En fysiek zelfs nog langer.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons is dit al bijna 34 jaar geleden maar het klinkt heel herkenbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. darmkrampjes dan beetje venkelthee geven t liefst van een lepeltje want je moet een 'borstbaby'(ik spreek uit ervaring) niet laten wennen aan t relatief makkelijker zuigen aan een flessenspeen.
  Ik weet niet wie jou de fopspeen heeft geadviseerd maar als ik mijn bescheiden mening mag zeggen dan zou ik die iig afschaffen want een borstbaby heeft voldoende bevrediging aan zuigbehoefte.
  Tip van LLL (la leche league) leg aan zovaak de baby erom vraagt en oefen verschillende aanlegposities om die akelige tepelkloven te voorkomen.
  Je kunt zeker 2 jaar eerst geheel en later gedeeltelijk borstvoeding geven.

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.