zaterdag 26 mei 2018

De privacy post

Eigenlijk krijg ik geen gegevens van je te zien waar ik iets mee kan of zou willen maar in het kader van de AVG, doe ik even mee.

Reacties:
Ik zou het liefst mensen gewoon willen laten reageren maar helaas heb ik dan een halve dagtaak aan spam verwijderen. Daarom heb ik maar de optie "aanmelden" aan moeten zetten. Verder doe ik niets met de gegevens die je hebt ingevuld. Als je jouw blog invult, kom ik misschien wel even ook bij jou lezen maar waarschijnlijk vind je dat wel gezellig als je het invult.

Volgen via Bloglovin of e-mail: 
Van Bloglovin krijg ik een melding als iemand me gaat volgen, daar staat alleen een gebruikersnaam in, maar meestal denk ik "goh, leuk" en delete ik die berichten meteen ongeopend.
Volgen via e-mail: Dit loopt via feedburner, zover ik weet kan ik geen accounts of e-mail adressen zien. Ik krijg ook geen melding als een bezoeker zijn of haar e-mail adres invult bij Feedburner om dit blog te volgen.


Leuke cijfertjes:
Soms vind ik het leuk om eens te kijken hoeveel mensen hier komen lezen en wat ze graag lezen. Ik heb hiervoor Google Analytics op de achtergrond van dit blog. Ik kan daarin niets zien over specifieke bezoekers zien. Ik zie alleen algemene gegevens zoals het aantal bezoekers, aantal lezers van een artikel, uit welk land ze komen (soms ben ik dan benieuwd of zoveel van jullie expats of spammers zijn ;-) ) en dan nog wat dingen waar ik geen belangstelling voor heb (type browser dat bezoekers gebruiken bijvoorbeeld, waarom?).
Zelf gebruik ik overigens Ghostery als extensie op Chrome en als browser op mijn mobiel. Gratis software die zorgt dat je niet achtervolgt wordt etc. online. Niet dat ik iets te verbergen heb maar dat hoeft niemand te weten.

Hopende u hiermede voldoende op te hoogte te hebben gesteld, verblijf ik


1001 tips.

P.S. Ik neem jouw privacy en die van mij echt serieus. Momenteel ben ik een beetje laconiek over de AVG omdat de grote jongens van de software- en social media platformen dat ook zijn.  Ik heb de knop "No, I do not accept but want to keep using this" nog niet gezien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.