donderdag 6 juli 2017

De verhuizing

Het zijn rare en drukke maanden geweest.
Het oude huis moest drie keer verkoopklaar gemaakt worden omdat de koop twee keer niet door ging, er moest worden ingepakt, gepoetst, geklust, verhuisd, geschoven, nog meer geklust en eindeloos veel opruimen en nog meer klussen. Dat laatste zal nog wel even doorgaan want ons klushuis is nog lang niet klaar.

Het wonen hier is heerlijk, we komen geregeld ouders van school tegen in onze straat, die komen hier wandelen omdat het zo fijn is hier. We delen de straat nu met schapen, kippen, een pauw en geen vervelende draken meer en heeel veel fruitbomen ipv "elke centimeter bebouwd en ingepland". Op het laatst had ik het gevoel dat ik een donker hol in reed als ik onze oude wijk in reed, smal, donker door al het hoge steen, blegh! Hier rijdt ik af en toe om, om leuke, mooie of fijne dingen te zien in de straat.

En financieel? Nou, dat is toch heel mooi op z'n pootjes terecht gekomen. Het was even stressen toen we veel eigen geld in moesten leggen, overbruggen en we gedoe hadden met de verkoop maar nadat we voor de tweede keer bij de notaris waren geweest was het allemaal prima.
Het geld dat van de notaris kwam, ging op een spaarrekening; de huisrekening. Daar ging vanaf wat we al zelf hadden moeten inleggen en nu boek ik daar steeds bonnetjes en facturen vanaf naar de betaalrekening. Alle bonnen worden bewaard voor de belastingdienst, want we moeten laten zien dat we de overwaarde van het oude huis weer in het nieuwe hebben gestoken.
We betalen nu aan hypotheek: €511 per maand (was meer dan 900). Er zit nu al een overwaarde van €40.000 op het huis. (Allemaal dankzij besparen en extra aflossen!) Na de verbouwing wordt dat meer maar dan hebben we natuurlijk ook veel geïnvesteerd in het huis.
Met veel geduld en veel zelf doen (ik hoop dat mijn man de buitenisolatie toch zelf wil gaan doen) en veel geluk, zou het zelfs zo kunnen zijn dat we van een rijtjeshuis in een krappe wijk naar een vrijstaand huis met vrij uitzicht zijn gegaan zonder al te veel in te teren op ons vermogen door te verkopen in een gunstige markt en een huis te kopen dat al jaren te koop was in de crisis, vlak voor de markt aantrok.
Maar goed,  er moet nog veel verbouwd worden met de gebruikelijke tegenvallers dus laten we niet te vroeg juichen.

Een fotoverslagje van het deel van de bovenverdieping waar onze jongste nu slaapt:

Waar eerst een open ruimte was...

Werd een tussenwand gebouwd.

Er kwam een halletje tussen twee slaapkamers en nadat we met verkeerd gekleurde electradraden hadden gestoeid...


Was er een roze kamertje met verlichting waarvan de schakelaar zowaar toch in de kamer zat ;-), in plaats van op de hal.

Bed: gratis MP, Kast: van onze slaapkamer, ooit overgekocht van de vorige huurder, boekenkast: uit de vrijgezellenflat van mijn man, speelkeuken/poppenkast/ winkel: IKEA hack. Vloer: betaald door keuken te bestellen in periode dat je  10% aankoopbedrag aan cadeaubonnen kreeg.

Onze meiden mochten zelf een kleur kiezen. Ze mochten ook muurstickers uitzoeken op Aliexpress.

Onze dames hebben dus al een kamer die bijna af is, wij slapen voorlopig nog wel tussen een wandje en de wasmachine, in de bijkeuken. Het past net en dat is hartstikke mooi.
We zijn nu met de keuken bezig. Eigenlijk staan daar straks alleen de muren nog van overeind, grotendeels dan, de rest is gesloopt of moet nog worden gesloopt (zoals de negen heuvelen vloer). Toen we het plafond gingen vervangen, kwam aan het licht dat de isolatie verkeerd was aangebracht en het dak kon gaat rotten. Daardoor, kwam er eerst een nieuw dak boven de keuken, badkamer en bijkeuken. Daarna ging het sloopwerk binnen verder. Een enorme puinhoop en werk geeft het maar uiteindelijk hebben we straks een keuken met rolstoelvriendelijke doorgang naar onze slaapkamer, de badkamer en woonkamer.

Ik zal de volgende keer wat foto's van de keuken in wording delen en van onze omgeving.4 opmerkingen:

 1. Oh, wat leuk om het nu eens te zien! Ik ga altijd vanaf je blog naar jouw leeslijst - leuke dingen om te lezen, (mm - mag eigenlijk niet onder werktijd....), maar er kwam steeds maar niets nieuws op je blog! (Kan me voorstellen dat je andere prioriteiten hebt hoor.) Hoe gaat het met jou?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach, ik ken je werkgever inmiddels al een tijdje, hij moedigt mij en veel mensen aan af en toe ook eens te ontspannen ;-) ;-).
  Ik heb de leeslijst net een beetje geupdate en wat nieuwe blogs die ik tegenkwam via anderen toegevoegd, dus hopelijk kom je nog meer leuks en inspirerends tegen H.
  Hm... eerlijk antwoord hoe t gaat? Mwah. Nogal last van de bijwerkingen van de verhuizing incl verbouwing. Burn out (haloooo, daar zijn we weer) gekregen, ik kannie wachten tot ie over is. Het is een proces, dat leren omgaan met de grenzen van je lijf terwijl je mentaal barst van de energie. Dit is ergens goed voor in mijn proces.
  Ik wil geen lepels of activiteiten punten gaan tellen de rest van m'n leven omdat in mijn hoofd dat voor achteruitgang in kwaliteit van leven staat/ nog meer beperkingen/ weg spontaniteit. Die knop moet nog om en mijn lijf (en hoofd) staan er nu dus tegenaan te leunen ;-). Ik kan beredeneren dat het ook heel veel gaat opleveren maar emotioneel ben ik er nog niet aan toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, onze Allerhoogste Baas vindt het een heel goed idee, ontspannen, blogjes lezen op zijn tijd... Maar intussen moet er nog heel veel werk klaar komen, voor ik op vakantie kan!

   Verwijderen
 3. Was ook ontzettend benieuwd hoe het met je ging en kan me heel goed voorstellen dat het erg zwaar is voor je. Maar wat fantastisch! Hoe jullie nu wonen en waar jullie vandaan komen en dan ook nog financieel zo goed gedaan, heel knap en ben een pietsie jaloers. Maar wellicht zijn over 2 jaar de omstandigheden zo dat het voor ons ook mogelijk gaat worden. blijf je verbouwing graag volgen!!

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.