zaterdag 4 april 2015

Dag 3 en 4 van de Genoeg Minimalist Game

Ook op dag 3 en 4 gingen er meer dingen uit huis dan moest. Maar de meneer die vandaag onze reserve droger kwam halen merkte fijntjes op "Zo! Het staat hier wel vol!" toen hij onze zolder zag dus ik heb nog genoeg spullen denk ik.
Misschien moet ik volgende maand toch nog eens meedoen aan die andere challenge in mei om ons huis echt te minimaliseren.

Vandaag ging de reserve droger dus het huis uit.
Onze droger maakte alarmerende geluiden en geurtjes en mijn vader had veel huisraad die weg moest ivm een verhuizing. 
Echter, onze droger ging het weer goed doen (misschien omdat zijn vervanger zo dreigend naast hem stond?) en de reserve droger was een wat oud en dus energieverslindend model. 

Vanmiddag ging ik naar een juwelier om wat zilver en goud te verkopen. In totaal 5 ringen, 3 zilveren kettinkjes, 1 paar oorbellen en 1 gouden kettinkje. Veelal mode ringetjes maar ook een paar dingen die echt wel mooi waren en nog prima te gebruiken maar die ik niet meer wilde dragen (bijvoorbeeld een gouden kettinkje dat ik heb gekregen van de persoon die eigenlijk voor mij en mijn was had horen zorgen). Eigenlijk wel zonde dat prima "universele" kettinkjes omgesmolten worden. Het zou natuurlijk kunnen dat dat niet altijd gebeurd en dat juweliers ze opknappen en in de verkoopla leggen. Eigenlijk moet je dat hopen voor het milieu.
Bij de juwelier werd ik al gewaarschuwd dat vooral het zilver een centenkwestie zou worden. Ik had al wat op internet gekeken en wat gewogen en ze bood me net wat meer dan ik berekend had: € 25,00. Ik mocht ook een waardebon van € 50,- kiezen. Ik heb voor het laatste gekozen en over een tijdje ga ik eens rustig een leuke ring uitkiezen.
Een inbreker gaat bij ons nu echt van een koude kermis thuis komen, dat ene kettinkje was het laatste goud in huis (ik hou absoluut niet van goud) en ik weet nu ongeveer wat het zilver en staal wat ik heb waard is, daar krijgt je nog geen bon voor! 
Totaal van dag 4: 11 dingen

Gister gingen er ook meer dan 3 dingen weg, toen gingen er 8 dingen weg

Het totaal aantal artikelen dat weg ging staat nu op 43.

6 opmerkingen:

 1. Fijn dat het zo goed gaat. En met die waardebon kun je vast een prachtige ring uitzoeken. Op die manier opruimen is zo gek nog niet!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai!
  Ik was op Pintrest (1001 tips om te besparen), de laatste weken dan.
  Ik was op vakantie, ik was aan het moederen over mijn twee meisjes, ik was veel moe en er was veel gedoe, ik was werken (onbetaald nog), ik was besluiteloos en inspiratieloos.
  Nou ja.. daarom ben ik er niet geweest. Vanaf april, zag ik net.
  Hoe is t met jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag Moneypenny,

  Ik ben journalist en heb een vraag aan je. Zou je mij willen mailen op l.vansadelhoff@gmail.com? Dank, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag Moneypenny,

  Ik ben journalist en heb een vraag aan je. Zou je mij willen mailen op l.vansadelhoff@gmail.com? Dank, leuk!

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.