woensdag 15 januari 2014

Nederlands voedsel de hoogste "kwaliteit"?

Koppen als "Kwaliteit Nederlands voedsel hoogste in de wereld" lees je de laatste dagen. Hè gelukkig, dacht ik, ondanks al die schandalen, kleine en grote leugens, fouten, gebrek aan regelgeving (voor bijvoorbeeld speltbrood) etc. valt dus allemaal wel mee. Relatief, in ieder geval.
Maar, vroeg ik me af, waar is dan naar gekeken?
Ik ben gaan zoeken en het blijkt dat Oxfam in dit onderzoek onder kwaliteit twee dingen verstaat:
- diversiteit in aanbod van voedsel;
- toegang tot veilig en schoon water.

Nu is kwaliteit een ruim begrip (zie definitie Wiki).
Dat Oxfam Novib het dus over kwaliteit heeft is correct alleen denk ik, dat ik niet de enige ben die de krantenkoppen anders heeft geïnterpreteerd. Dat is wel eens jammer van krantenkoppen en krantenartikels; ze vertellen niet het hele verhaal.


Over voeding gesproken; deze week vond ik een artikel op "Money saving mom" met heel veel waterdruipend lekker uitziende recepten zonder vlees. Dat gaat wel helpen bij mijn voornemen om duurzamer te gaan eten.



1 opmerking:

  1. Bij mij gingen de wenkbrauwen ook omhoog bij het lezen van die krantenkop. Maar dat gebeurt wel vaker als ik het nieuws lees, ik kijk dan altijd maar verder dan de kop lang is ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.