maandag 25 juni 2012

Toch nog op (budget) vakantie

Tot gister twijfelde ik; wil ik ├╝berhaupt nog wel een keer op vakantie dit jaar? Moet het echt? Thuis blijven wilde mijn man ook weer niet en ach, die jongen heeft ook z'n ontspanning nodig.

Onder andere omdat de kleine meid zich vorig jaar stierlijk heeft verveeld zonder andere kindjes om mee te spelen, wilden we toch maar eens in de schoolvakanties gaan dit jaar.
Ik was natuurlijk a. te laat voor de voordeeltjes, die waren al volgeboekt en b. mijn wenkbrauwen schoten geregeld omhoog van de prijzen (dat ben ik als buiten-het-hoogseizoen-krent natuurlijk niet gewend).

Omdat een trekkershut ons al vaker goed bevallen is, ging ik daar maar eens naar op zoek. Ik vond een hele leuke camping en bij de prijsinformatie zag ik, dat de kampeerplaatsen daar eigenlijk wel voordelig waren.
Het lijkt me ook een heerlijke camping, het is een natuurkampeerterrein.
Probleem is alleen, dat wij onze tent, kampeerspullen en andere bagage niet meer in de auto gepropt kunnen krijgen nu we met ons drietjes zijn en een andere auto hebben.
Vandaar ook dat we voor een trekkershut kozen de laatste jaren, dan heb je dat probleem niet. Regent het pijpenstelen dan verregent je vakantie ook niet. Daarbij hadden we dan nog de kosten niet van een aanhangertje huren of een dakkoffer en dakdragers kopen, daardoor was het vaak voordeliger dan kamperen met een tent voor ons.
Toch wil ik wel weer ooit gaan kamperen, omdat ik het zo leuk vindt.
Op Marktplaats ontdekte ik dat je dakkoffers met dragers erbij ook gewoon kunt huren. Nooit geweten maar perfecte oplossing! Zo hoef ik er niet meteen eentje te kopen, we kunnen het nu eerst een jaartje uitproberen en toch weer kamperen. Kunnen we ook even kijken hoe dat Minipenny bevalt, kamperen.
Ik heb er even aan gerekend gisteravond, inclusief huur van de dakkoffer, toeristenbelasting etc. zouden we 8 nachten op vakantie kunnen, in het hoogseizoen voor maar 234,55!! Dat is nog eens een voordelig op vakantie, dagjes uit zijn duurder.
Hopelijk vindt manlief het ook een leuk idee maar anders, of als het al vol is, kan ik nog op zoek naar een andere (natuur)camping.
Over een paar weken de fietsen achterop, paar uurtjes rijden, tentje opzetten en genieten maar. Fijn alleen maar twee laagjes textiel tussen mij en de natuur, klieren en klooien om een lekker maaltje op tafel te krijgen met de kleine pannetjes en het gasstelletje, weinig bagage, weinig spullen, inventief worden, geen stroom, lekker back to basics...heerlijk. Nu heb ik dus wel zin in vakantie om op vakantie te gaan!

3 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad niet duur, voor 8 dagen! Goed gevonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is inderdaad niet duur.
  Wij gaan 3 weekjes naar een appartement in Turkije in een plaats waar we al jaren komen. Ook budget en heel gezellig! Regelmatig koken we zelf en af en toe gaan we uit eten. De ene keer budget en soms een beetje duurder.
  Alles moet wel smaken natuurlijk! Een app gedownload waar je ook Turks mee kunt oefenen. Ik was ook al aan het oefenen met een taalcursus, maar het blijft nog niet zo hangen. Gelukkig spreken ze er ook goed engels, maar niet iedereen.... dan kun je de vertaling van je App laten lezen/horen... helemaal geweldig. Twee jaar terug hebben we ons prima gered met een woordenboek en handenvoetentaal. Toen er iemand bij kwam die beide talen sprak bleek dat we elkaar prima snapten! .....

  groetjes en een fijne vakantie! (Ik kan alleen maar in het hoogseizoen op vakantie, want werk in het onderwijs... al jaren....)

  groetjes Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is geweldig om te zien dat je zo'n geweldige deal kreeg. Ik wou dat ik dezelfde kans hebben te grijpen. Ik heb echt genoten over te lezen. Ik ben blij dat ik bezocht hier.

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.