donderdag 2 december 2010

Sinterklaasavond voor 5 euro p.p.

Pakjesavond
Ik had geloof ik al eerder geschreven hier dat wij dit jaar thuis weer een pakjesavond doen met een budget van 5 euro p.p. (mag gekocht, gekregen, zelf gemaakt etc. zijn).
Sinds gister heb ik de buit binnen voor Mr.Penny, ik kan natuurlijk nog niet alles vertellen omdat Mr.Penny hier wel eens leest maar ik zit 7 cent boven de 5 euro en ik heb dit jaar zelfs 5 cadeautjes voor hem, die ook echt nuttig en aangenaam zijn.
Dat betekent 5 gedichtjes schrijven, dat is voor ons wel 50% van de lol. Ik heb een cadeautje gevonden waarvan de opdruk en tekst wel zo klier/pest-waardig was voor Sinterklaas dat ik in de winkel al verschrikkelijk moest lachen, wat wel bijzondere blikken opleverde.

Zaterdagavond gaan we met ons tweetjes fondueeen, dan stoffen we de Triviant even af en krijgen de cadeautjes kleurcodes en gaan we Trivianten voor cadeautjes. Gewoon zo'n gezellige avond is al een cadeau op zich, voor mij helemaal, de rest van het jaar wil mijn man echt absoluut geen gezelschapspelletjes spelen en ik vind het wel leuk.

Ik heb nog getwijfeld tussen een handig fonduepakket of biologisch vlees kopen en zelf snijden en rollen en tussen bouillon-fondue en wijn-fondue maar het wordt biologisch en wijn. Het kan nu financieel nog (over 4 jaar misschien niet gezien mogelijke WIA).

Alternatief Sinterklaas cadeau; goed doel
Sarah heeft al zoveel speelgoed en spullen, dat ik het heel moeilijk vond om iets te bedenken.

We hebben daarom besloten Sarah iets anders cadeau te doen. Sarah krijgt een "vriendinnetje" in Ghana. We gaan een weeskindje in Ghana financieel adopteren bij een stichting waarbij het geld rechtstreeks naar het weeshuis gaat en alles in Nederland wordt gerund door vrijwilligers waardoor er niets aan de strijkstok blijft hangen. We hopen dat we een jong meisje financieel zouden kunnen adopteren zodat ze samen kunnen opgroeien en Sarah zo nu en dan van dat meisje in Ghana hoort. Ik denk dat het voor een kind heel leuk is om een "vriendinnetje" helemaal in Ghana te hebben, bijzonder en spannend. Op latere leeftijd komt het inzicht en besef misschien een beetje, ook het besef dat arm en rijk niet zo goed is verdeeld op deze planeet. Ik wil haar niet zeggen of leren "dat ze zo blij moet zijn hoe goed ze het hier heeft", als dat kwartje valt, valt het op het moment dat ze daar aan toe is.

Bah! Zoetigheid
Dit krijg je nou ervan als je je kind opvoed zonder zoetigheid en er per ongeluk light-jam op de boterham wordt gesmeerd (niet helemaal wakkere aktie)


Rits repareren?
Gister was een van de meest ideale dagen van het jaar dat de rits van je jas kapot kan gaan en jawel hoor...  mijn rits sprong keer op keer open. Bij de kledingmaker heb ik m'n jas zover open weten te wrikken dat ik m'n armen uit de mouwen kreeg, m'n jas op de grond kon laten zakken om eruit te stappen. Helaas was de ritsexpert langer weg dan verwacht dus na m'n boodschapjes heb ik toch maar m'n jas mee naar huis genomen. Voor 5 tot 7 euro zou er een nieuw runnertje op de rits kunnen en dan zou het opgelost moeten zijn, zo niet, dan hoef ik niet te betalen.
Nou heb ik wel eens in de vrekkenkrant, in een consuminderboek of in Genoeg gelezen dat je ritsen ook zelf kunt maken door het runnertje gewoon verder aan te knijpen... weet iemand dit toevallig, hoe dat moet? Moet je gewoon even met een tangetje op de zijkanten knijpen?


en verder..
Jammer dat ik gister niet wist dat MrPenny eigenlijk enorm verlegen zit om thermo-ondergoed, had ik dat ook kunnen meenemen, een prachtig ondeugend gedicht kwam in me op (er wonderwel rijmt heel veel op bevroren ..oten of familiejuwelen). Hij kwam gister helemaal verkleumd thuis, na een dagje zo goed als buiten werken, de arme jongen. Ik denk dat gewoon een pyjama- of joggingbroek onder z'n gewone broek, of een regenbroek erover ook al een heel eind zou kunnen werken overigens. (Bij nader indien bedenk ik me dat dat thermo-ondergoed onderin de kast gaat belanden, dat kriebelt vast weer ofzo, hij is daar heel kieskeurig in.)

5 opmerkingen:

 1. Dat zijn de leukste cadeau's die je lachend van voorpret afrekent!
  Mijn kinderen krijgen ook thermo ondergoed van Sinterklaas! Ik vind het er nu echt weer voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook ik kijk voor thermo ondergoed maar ik weet niet zo goed waar ik dat het beste kan halen of het is op! Action is zo'n zaak waar alles al op is als je het leest.

  Leuk zo'n sinterklaasavond, wij (lees ik) hebben al het feestgeld besteed aan onze zoon omdat hij 1 groot cadeau wenst en telkens is het geld op voor hij aan de beurt is. Daarom dit jaar andersom: eerst zijn cadeau en dan de rest. Zal wel een schok voor mijn dochter zijn maar ja, zij mag studeren en voor haar geef ik kapitalen uit.
  Jullie mogen wel weten wat: een tv voor op zijn kamer omdat hij zo graag in bed een film kijkt. Nog nooit heeft hij zoiets duurs gekregen, zijn kamer is een samengeraapt restant van meubelstukken van iedereen.

  Het is ook eenmalig hoor.

  Groetjes,

  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat klinkt nu al als een leuke sinterklaasviering! Wij gaan het ook klein, met z'n tweetjes vieren. Kleinigheidje, lekker eten, gezellig filmpje kijken: zie er nu al naar uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk idee het cadeau voor je dochter. Thermo ondergoed is lekker, maar een legging/pyjamabroek/maillot of lange onderbroeken kunnen ook de warmet voor de kroonjuwelen verzorgen. Gr. LZV

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is zeer interessant post. Ik heb altijd wachten op de cadeautjes op kerst, die ik kreeg van mijn familie. Het is zo leuk en elk jaar wacht ik op deze dag als ik vieren om twee redenen. Een voor de kerst dagen en de andere is het mijn verjaardag ..

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.