dinsdag 14 december 2010

Ondertussen in huize Penny

 
De kerstboom staat al een weekje hier, ik had er zin in dit jaar, gezellige kerstsfeer. Op de boekenkast ligt ook een guirlande met lampjes, verschrikkelijk jammer van de stroom maar ook verschrikkelijk sfeervol. Ik heb wel met mezelf afgesproken dat de branduren beperkt zijn, dat scheelt toch weer een beetje ten opzichte van de hele dag die lampjes aan. Buiten heb ik niets staan of aan, dat vind ik echt zo zonde.

Ik ben bezig om de laatste gloeilampen uit het huis te bannen. Even leek het hier of we wiet aan het kweken waren in de woonkamer, als je 6 spaarlampjes van 5 watt tegelijk aanzet die niet dimbaar zijn (niet goed gekeken op de verpakking) .........zoooo, dat geeft een bak licht zeg!

Nijntje op het autostoelovertrek

Wel handig om bij te naaien ;-). Het overtrek van het autostoeltje is helaas nog niet klaar, door domme foutjes (voetje niet naar beneden, over een vergeten speld heen naaien) en te dikke stof vlogen de naaimachine naalden om m'n oren en toen lag het even stil tot er nieuwe gekocht waren. Ik heb al wel soort van applicatie af. Ik heb Nijntje op een tissue getekend, over de lijnen heen genaaid en daarna de bovenste laag stof (die oude zwarte broek van mij) weggeknipt zodat de andere stof die ik eronder had gespeld (ook stof die "over" was van een overtrekje) tevoorschijn kwam. De randjes moeten nog opkrullen in de was. Gratis en voor niks een leuke applicatie. Ik heb weer naalden in huis dus ik hoop dat ik er gauw weer mee verder kan.

Met Sarah gaat het heel goed, ze eet op dit moment iets meer en ze drinkt voor haar doen enorm goed.

Een nieuwe manier gevonden om het laatste beetje appelstroop uit de pot te krijgen.

Ze vind inmiddels toch pannekoeken en patatjes lekker.
Vandaag zijn we samen naar het Zweeds woonwarenhuis geweest en hebben we gezellig samen een menu'tje met ballen gedeeld. Ze genoot er erg van.

Ik heb nu niet meer zoveel extra rust nodig dus ik heb besloten om Sarah nog maar halve dagen naar het KDV te brengen op de dagen dat ik 's middags geen afspraken of vrijwilligerswerk heb.
Ik wil ofwel (werken aan) werken of voor haar zorgen, nutteloos thuis zitten, dat voelde echt niet goed meer.

Vorige week heb ik zelf weer wat crème gemaakt. Met emulgator, (rozen)water en olijfolie (plus allatonine en vitamine E) maak ik dan een basiscrème waar ik etherische olie aan toevoeg voor de werkzaamheid. Vanwege de houdbaarheid maar ik kleine hoeveelheden. Ik heb de basiscrème weer in tweeën gedeeld in twee potjes, een voor Sarah en een voor mij. In mijn dagcrème ging lavendel, rode manderijn en een drupje tea tree, dat helpt best goed tegen mijn acné huid en ik krijg er een stalende tint van.
Door Sarah's creme ging nog wat vaseline toen het nog warm was met daarbij weinig lavendel en een drupje manderijn. Ze heeft nu in dit jaargetijde droge wangetjes (vandaar ook vaseline erdoor) en ze heeft wel vaker droge beentjes. Het blijkt dat Sarah's crème ook nog lekker kalmerend op haar werkt, ze lijkt het echt te ruiken als ik het op haar gezichtje smeer en dan wordt ze lekker rustig. Drie vliegen in een klap dus.

Ik heb ook nog wat Zetesol, waar je douchecreme mee kunt maken, wel een dure hobby dus dat ga ik niet meer kopen. Bij Zetesol doe je gewoon wat water en keukenzout en dan ben je er al maar wat etherische olie erbij enzo is natuurlijk wel lekker. De douchecreme rook lekker en toen dacht ik er nog even een kleurstofje bij te doen en nog een.. rood en blauw samen was toch err... paars....? Rood en groen zal ook wel iets moois geven, toch? Sja... nu zitten we dus met rioolbruine douchegel te kijken, het ruikt lekker maar het ziet er niet echt aantrekkelijk uit...oeps.
Ik hou niet zo van reclame maken maar als je ook zou willen leren om zelf crèmes, zalven, douchegel, shampoo of lipbalsem te maken: http://www.hekserij.nl/cursus/cursusderden.htmZelf (dag)crème maken voor mijzelf en Sarah's droge wangetjes en beentjes.We hebben inmiddels ook de trouwzaal bekeken, hij is super mooi en romantisch. We moeten nog wel een tijdstip vastleggen. Ik vind het nog best lastig, zo'n bruiloft, hoe groot maak je het mbt gasten, waar, welke kwaliteit kies je als het over de feestlocatie gaat, etc... Lastig hoor.
Aan je keuze's zitten ook financiele gevolgen en aangezien het moeilijk is om onze financiele toekomst helder te krijgen ivm mogelijke WIA of aanverwante artikelen vind ik het moeilijk, ga je voor goud en geniet je er gewoon van of ga je voor zilver zodat je er geen spijt van krijgt later?

2 opmerkingen:

 1. Lastig hoor, zo'n trouwfeest regelen als je ook een budget wilt volgen.
  Persoonlijk zou ik een lijst maken met mensen die je uit wilt nodigen, dan eens kijken hoeveel mensen alleen voor de receptie en hoeveel voor de avond zelf. Dat scheelt ook al, zijn ze er toch geweest maar is het toch binnen budget omdat je niet iedereen mee laat eten.

  Verder weet ik niet hoeveel vriendinnen je mee zullen helpen om alles te regelen voor die dag?
  Zij hebben misschien ook tips?

  groetjes,
  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wij hebben ook een butgetbruiloft gehad en heb er nog geen moment spijt van gehad. Mijn man had een trouwpak van de kringloop voor 7.50 euro en ik had een bruidsjurk gekregen van een vriendin. Iemand anders regelde het vervoer (we gingen met de paardetram zodat iedereen mee kon rijden) en thuis had ik verschillende broodjes en fruit klaar en mooi op schalen verdeelt voor een lunch.
  In de tuin hadden we allemaal partytenten staan en tafels en stoelen en tafel met allerlei soorten drinken erop zodat iedereen vrij kon pakken.
  Het was ontzettend gezellig, gewoon huiselijk maar toch anders en ons hele trouwerij heeft ons inclusief gemeentehuiskosten 250 euro gekost. En die hebben we er weer uitgekregen dankzij de evenlopjes van de gasten.
  Na afloop kregen de gasten 2 hartjes verpakt in cellofaan mee met een kaartje eraan vast waar weer een gelukspoppetje op was geplakt met de teks: We hopen dat dit gelukspoppentje u zoveel geluk brengt zoals wij ons voelen vandaag!
  Groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.