dinsdag 21 december 2010

Kerstmenu

Zoals gewoonlijk weten wij pas laat dat we beide kerstdagen niet thuis eten maar ondertussen was wel een kerstdineridee aan mijn brein ontsproten dus nu ga ik kerstmiddag maar lekker koken voor mijn gezinnetje.

Eerste voorgerecht "champuchino"
Een vers gemaakt (room)champignonsoepje in koffiekopjes met iets opgeklopts er bovenop met een kaaskletskopje ernaast.
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/voorgerechten/soepen/champignonsoep-81.html (minus citroensap, plus blenderen, ik wil het gewoon kunnen opdrinken, zoals cappucino)
http://www.smulweb.nl/885519/koken/recept/kaaskletskoppen
Hiervoor hoef ik alleen maar een bakje champignons te kopen. Bouillonblokjes, melk, bloem en kaas heb ik nog wel in huis.Het tweede voorgerecht Salade met paté (Sarah krijgt hier paté op toast)
Een salade die ik ooit heb geleerd van een vriendin maar nog nooit voor mijn man heb gemaakt. Simpele sla, heeeel fijn gesneden ui, plakjes pate, croutons (zelfgemaakt) en een dressing van honing, port, azijn en olie.
Het recept lijkt een beetje op dit recept:
http://www.smulweb.nl/1008819/koken/recept/Pate-met-cranberryportsaus
Hiervoor moet ik alleen nog verse sla kopen, de boerenpaté heb ik al gekocht, alle overige heb ik nog in huis.

Het hoofdgerecht: Een kleine rollade of kip in spek (hoop dat AH nog rollade heeft, scheelt me werk ;-)), krielaardappeltjes, groentenclafoutis uitgestoken in leuke kerstvormpjes.
Recept: in een ovenschaal of zo'n taartvorm zonder losse bodem doe je groenten naar keuze, daar gaat bij tesamen geklopt: 400 ml melk, 2 eieren, 100 gr bloem, wat kaas, wat kruiden erbij en dan 30 minuten bakken op 220 graden. Je krijgt een soort hartige taart zonder korst, ik ga uit die taart kerstboompjes steken of gewoon vierkantjes snijden, wat over is, is een lekker lunchgerecht)
Hiervoor moet ik nog rollade kopen, krieltjes en groenten.

Als nagerecht: triffle
Een mini-triffle (in de ijscoupes die we hebben) van een laagje chococake (even zelf een beetje bakken met wat ei en bloem, ik ga niet een hele cake kopen, die moet ook weer op!), een laagje van de aardbeitjes op sap die we nog hebben, dan een laagje chocopudding, dan een laagje slagroom, etc.

Dan koffie/thee met wat lekkers (misschien die chocolaatjes waar met grote letters "Kerst" op staat met stift, Kerst viel vroeg dit jaar hier ;-) ;-) )

Ik denk dat ik totaal iets meer dan 10 euro kwijt ben (even niet te moeilijk gerekend met wat ik nog heb in huis en zaken die ik maar deels gebruik, zoals de paté en de clafoutis (en de chocolaatjes), dat is ongeveer 4 euro p.p. voor ons en 2 voor Sarah.

2 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, eet smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De allerbeste wensen voor jullie allemaal voor 2011!!!!
    Dat 2011 jullie veel geluk, mooie dingen en gezondheid mag brengen!

    Ben even wat dagen offline geweest omdat de griep ook hier huisde en op dit moment kan ik door een technische storing geen nieuw bericht plaatsen hier maar ik ben er binnenkort weer.

    BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.