donderdag 28 oktober 2010

vekouwuh

Ik kan me erover blijven verbazen hoe beroerd je je kunt voelen van een verkoudheid.
Ik moest vanmorgen echt er even uit voor brood en smeerkaas voor Sarah, pff.. dat viel tegen. Thuisgekomen heb ik nog heel suf een tijdje met de sleutel van m'n auto in het slot van de voordeur zitten peuteren. Toen bedacht ik me pas dat het misschien wel verstandig was om toch maar wat rust te nemen vandaag, ondanks dat ik "alleen maar een beetje verkouden was".

De zelfgemaakte hoestdrank van ui-water en honing (met nog wat munt uit de tuin), doet wel z'n werk, het komt goed los. Het smaakt helemaal niet naar ui, al komt de geur nu de tweede dag er wel meer doorheen.

Ik kan maar niet besluiten of ik zelf een taart ga maken voor Sarah's aankomende verjaardag of er toch maar eentje bestel. Ik had me voorgenomen een Dribbel taart te gaan maken maar ik ben niet zo'n bakwonder en ik wil niet al het bezoek aansteken met m'n verkoudheid. Ik denk dat ik maar een Dribbel afbeelding van internet trek en een fototaart bestel....

3 opmerkingen:

 1. Duurt het nog lang voor Sarah jarig is? Morgen voel je je vast al weer een stuk beter en kan je alsnog die mooie taart maken en lekker consuminderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die kant en klare taarten zijn vaak prijzig, vooral met een thema. Zelf heb ik er ook wel eens een gehad maar de keren erna deed ik dat zelf: koop een lekkere slagroomtaart. Haal wat speeltjes van plastic in een thema: bv hello Kitty. Zet die op de taart, kaarsje erop en klaar ben je!

  Als je dit niet leuk vindt maar gewoon eens een speciale taart wil, gewoon doen! Je hoeft niet overal zuinig in te zijn.
  Mijn dochter is gevoelig voor kleurstofjes dus het scheelde een hoop gestuiter door de kamer.

  Groetjes en beterschap.
  Pien7

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier een consuminder-tip voor als je weer bent opgeknapt: ik heb laatst een cake gebakken in een tulband vorm. Ook een cakeje in een papieren vormpje mee bakken. Gewoon cakebeslag, je kunt er ook bevroren stukjes mango doorheen doen (AH).

  Na het afkoelen het kleinen cakeje in het gat van de tilband doen, beetje recht maken en dan glazuren (kun je kant en klaar kopen, als je geen zin hebt om het zelf te maken. Dan versieren met prinsessen-glitters, bloemetjes of andere cake-versiering. Kek windmolentje in het midden steken en klaar is kees.
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.