zaterdag 9 oktober 2010

Helden

Wie zijn afval nog wel netjes scheidt lijkt steeds meer de echte held in het hele afvalscheidings-verhaal te worden. De overheid en de producenten buitelen over elkaar en hakketakken en goochelen met elkaar over cijfers, interpetaties en geld, ook op lokaal niveau.
Ik probeer er me maar niks van aan te trekken en doe mijn ding maar.

Afgelopen weekend heeft het programma Kassa! een en ander uit de doeken gedaan over het scheiden van plastic afval. http://kassa.vara.nl/tv/afspeelpagina/fragment/plastic-scheiden-en-recyclen-helemaal-niet-succesvol/speel/1/

Ik vind het niet handig dat mijn plastic afval, dat ik met alle beste milieu-intenties en moeite netjes apart heb gehouden, helemaal naar Duitsland wordt gereden.
Ik vind het ook jammer dat 20% van het ingezamelde plastic alsnog verbrand wordt omdat het `afgekeurd` wordt voor recycling omdat het vervuild is. Zo zijn er nog wel meer dingen die niet helder zijn en goed lopen.

Ik probeer het positief te zien; 80% van het plastic afval wordt wel hergebruikt (en dat van mij 100% omdat ik het waar nodig schoon maak ;-)) Dus ik blijf afval scheiden.


Afgelopen week had ik twee kinderen; mijn man had een flinke griep (veel vrouwen snappen deze opmerking, zo niet; wat fijn voor je!). Vandaar ook mijn afwezigheid.
De week ervoor had ik griep en zat ik met 't snot voor m'n ogen nog achter de computer omdat er iets "moest" en meende ik nog dat ik van alles moest doen; moederen, huishouden, werken, partneren, etc.
Bij mijn man stopt de wereld met draaien als hij ziek is, hij stapt in bed en ziekt uit. Ik heb nu nog steeds hoofdpijn, hij niet, dus wie is hier de held?


De "Hero" uit mijn late jeugd is er ineens niet meer, ik ben er wel mee bezig geweest deze week.

2 opmerkingen:

 1. Ik heb ook die bedenkingen met scheiden en de afvalmaffia (het gaat weer eens om geld, veel geld) Maar goed. Ik vind het ook ergens asociaal om het niet te doen. Dus ook ik doe het dan maar wel.
  Ik vat 'm, twee kinderen en zeg dan precies hetzelfde ;) Jij bent de held. Zeker weten! Sowieso!
  Enne, ik was geen fan, maar ik weet wat je bedoeld... zucht... houdt het dan nooit op?
  Ow en mijn e-mailadres is dus nu ook foetsie. Mijn nieuwe is zenaswereld apestaartje gmail.
  Lief dat je me mistte ;-) Waardeer het echt van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Aargh, ik heb vandaag ook een zieke man thuis, en dat valt niet mee. Inderdaad, als ik ziek word, is het gewoon pech gehad, en moet ik doorgaan.

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.