maandag 25 oktober 2010

APK

De tweede helft van oktober is altijd even spannend voor ons; dan moeten allebei de auto's door de APK. Bij mijn auto is het altijd spannend of ie erdoor komt, bij die van mijn man wat het nu weer gaat kosten. Het zou wel eens kunnen dat we dit jaar een uniek jaar hebben: allebei de auto's afgekeurd binnen 4 dagen.

Mijn auto heb ik net afgeleverd bij de garage, nadat ik 'em een bemoedigend klopje had gegeven, met de boodschap "maximaal 400 of het wordt fietsen".
De auto van mijn man heb ik ook vanmorgen nog een lief klopje gegeven, ten afscheid, de reparatie is te duur. Die eerste geweldige vakantie samen, met z'n tweeën in een oud tweepersoonstentje, onze trouwdag, er zitten toch veel herinneringen aan de auto.

Een en ander betekende dat we heel snel op zoek moesten naar een andere auto (met die van mijn man mocht eigenlijk niet gereden worden omdat de keuring verlopen was) en dat ik dus afgelopen vrijdag en zaterdag heb doorgebracht in autogarages en stinkende showrooms en met gladde verkopers. Gelukkig hoeft het maar eens in de zoveel jaar, een andere auto zoeken. Ik was beide dagen helemaal kapot van vermoeidheid!
Daewoo, Dacia en Hyundia waren onbespreekbaar voor mijn man. Nou ja, prima, hij moet er in rijden en als hij er zich niet lekker bij voelt moet ie dat gewoon niet doen, dan gun ik hem wel iets meer. Tot mijn verbazing is ie toch naar een Hyundia gaan kijken en het is een Hyundia geworden.
Ik ben eigenlijk heel trots op hem, hij heeft "wat anderen zouden kunnen vinden" opzij gezet en ik denk dat hij ook een auto voor een lager bedrag wilde zodat er minder geld van de gezamenlijke spaarrekening bij moest, de lieverd. Hij heeft er meer bij gekregen van de gezamenlijke spaarrekening, ik vond dat redelijker en dat hij het verdiend had om nog eigen spaargeld over te houden, ik weet hoe netjes hij gespaard heeft de laatste jaren.

Ik ben ook trots op ons, 5 jaar geleden raakte bij een ongeluk de vorige auto total loss en toen moest al geld geleend worden voor de auto waar ik vanmorgen afscheid van heb genomen. Wij kenden elkaar toen net, ik had ook nog eens uit een vorige relatie schulden en we stonden dus knalrood.
Nu 5 jaar later, door onze levensstijl, kunnen we gewoon een "nieuwe" auto kopen, zo hup, van het spaargeld. Eigenlijk zouden we zelfs voor mij ook een andere autootje kunnen kopen maar dat hoef ik niet, niet nodig...

Nog heel erg bedankt voor jullie lieve reacties en jullie hebben gelijk; ik moet me niet zoveel aantrekken van "de maatschappij" en ik heb wel gewerkt, zo lang en zoveel het kon, zolang het nog net een beetje kon. Ik denk erover om te kijken of het iets voor me is om 2 of 3 dagen in een winkel ofzo te gaan werken voorlopig maar dat zou ik dus even moeten bespreken met de arbeidsdeskundige/UWV. Daar hoor ik alweer twee weken niets van, ik zou een afspraak krijgen maar helemaal niks. Voor het eerst kan het me even aan m'n dèrrière oxideren (vert: aan m'n reet ro....), even rust en niks moeten is ook wel fijn om even bij te komen. Ik heb hier niet om gevraagd en ik heb nou al zo vaak zelf maar weer gebeld naar het UWV om ze aan dingen te herinneren of om te vragen wanneer er nou iets gaat gebeuren... ik vind het wel even goed. Denk dat ik dat tot volgende week maximaal ga volhouden... ;-))

Ik ga nu Dikkie Dik afbeeldingen zoeken op het internet en oranje papier, volgende week mag Sarah voor het eerst trakteren en ik heb iets bedacht wat niet te veel werk is maar toch wel geinig.

Update 13:24u Goody-goody-cool-cool! de garage belt net, ik mag m'n autootje nog een jaartje rijden! Hij is door de keuring met een reparatie aan de uitlaat!! Onderdeeltje wordt nu gehaald en ik mag de auto straks weer ophalen, jeuh! Wat ben ik toch een verwend kreng ook, helemaal blij dat ik die auto nog een jaar onder m'n luie kont mag hebben.
Met de koppeling was niks aan de hand, het was alleen niet meer zoveel maar de monteur zei giebelend "dat de hele auto eigenlijk niet veel meer was". Ach, skrew you!

3 opmerkingen:

 1. De APK vind ik ook altijd spannend. Je hoopt toch dat er geen kosten komen.
  Succes met Dikkie Dik!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn auto zit er ook zo bij, is 15 jaar jong maar rijdt nog. Helaas is er geen spaargeld voor een nieuwe dus ik wil dat ie goedgekeurd wordt! Anders wordt het voor mij ook fietsen maar ik meen dat ik nog tot maart heb.

  Proficiat met de nieuwe auto!

  groetjes,
  Pien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier ook altijd weer de bibbers als het richting de APK-tijd gaat lopen.. Maar ja.. dat heb je als je altijd aan oude auto's vast zit hé?

  Succes met de verrassingen!

  BeantwoordenVerwijderen

Reactie? Vragen? Altijd leuk om van anderen te horen.